Kayseri hastane yatak sayısında Türkiye ortalamasının üzerinde

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan (TKHK) edinilen istatistik bilgilerine göre Kayseri hastanelerinde 10 bin kişiye 30 yatak düştüğü belirlendi.

Kayseri hastane yatak sayısında Türkiye ortalamasının üzerinde

KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Son veriler olan 2013 yılına ait Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kaynaklık edilen istatistiklerde Kayseri'de bulunan hastanelerin yatak sayıları, Başkent Ankara'da 10 bin kişiye düşen 35 yatak sayısına göre başkent ortalamasının altında çıkarken, 10 bin kişiye düşen 26 yatak sayı ortalaması ile ise Türkiye ortalamasının bir hayli üstünde çıktı.  

KAYSERİ HASTANELERİNDE 3 BİNİN ÜZERİNDE YATAK VAR

Kayseri'deki hastanelere dair verilen diğer istatistik bilgilerinde toplam 30 hastanede 3 bin 974 yatak sayısı bulunduğu ortaya çıktı.  Aynı verilerin bir önceki yıl olan 2012 yılı sonuçlarına göre ise 2013 yılında hem hastane, hem de yatak sayısında düşüş yaşandığı belirlendi. Buna göre 2012 yılında toplam 31 hastanede 4 bin 027 yatak bulunurken, 10 bin kişiye düşen yatak sayısı ise 31 şeklinde oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ