Kayseri hava yolu ile yük taşımacılığında 11'inci sırada

Kayseri'nin hava yolu ile yük taşımacılığında iller arasında 11'inci sırada bulunduğu ortaya çıktı.

Kayseri hava yolu ile yük taşımacılığında 11'inci sırada

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilerde Kayseri'nin hava yolu ile yük taşımacılığında iller içerisinde 11. sırada olduğu kayıtlara geçerken, bu miktarın ise artış gösterdiği kayıtlara geçti.

1 YILDA 20 BİN TONDAN FAZLA YÜK TAŞINDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden edinilen 2015 yılı kesin olmayan yük taşıma miktarları bilgilerinde, 1 yıl içerisinde toplam 21 bin 670 ton yük taşındığı öğrenildi. Bu rakam ile iller içerisinde 11. sıraya yerleşen Kayseri'nin taşıdığı yükler ise bagaj, kargo ve postadan oluşuyor. Geçen yıla kıyasla hava yolu ile taşınan yük miktarında artış yaşandığı gözlenen Kayseri'de 2014 yılında ise toplam 20 bin 694 ton hava yolu ile yük taşındığı bildirildi. 

İLK SIRADA İSTANBUL ATATÜRK 

Türkiye'nin en büyük hava limanı olan İstanbul Atatürk hava Limanı'ndan ise 2015 yılı kesin olmayan rakamlarına göre toplam 1 milyon 732 bin 503 ton yük hava yolu ile taşınırken, söz konusu miktar ile Atatürk Hava Limanı Türkiye'de ilk sırada yerini aldı. Daha sonra ise sırası ile Antalya ve İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanı yerini aldı.  

Türkiye'de ise toplam olarak hava yolu ile taşınan yük miktarı 2 milyon tonun üzerine çıkarak toplam 2 milyon 772 bin 392 tona ulaştı. Bu miktar ile geçtiğimiz yıla göre ise artış yaşandığı kayıtlara geçti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ