Kayseri Havalimanı'ndan uçan yolcu sayısı Kayseri nüfusunu geçti! İşte rakamlar…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Kayseri Havalimanı'na ilişkin Eylül ayı istatistiklerini açıkladı. Detaylar Anadolu Haber'de…

Kayseri Havalimanı'ndan uçan yolcu sayısı Kayseri nüfusunu geçti! İşte rakamlar…

Kayseri yüksek sanayi üretim kapasitesi ve kültür turizm faaliyetleri ile milyonların buluşma noktası olmaya devam ediyor.  Kayseri’ye ulaşım konusunda yeni terminal binasının etkisiyle çok sayıda yolcunun Kayseri’ye ulaşım tercihi hava yolu oluyor. Kış turizminin etkisiyle bu yolcu rakamlarında artış bekleniyor. Kayseri'ye konforlu kara yolu bulunmamasıda hava yolu tercihlerini etkiliyor. 

Yüzbinlerce yolcu taşındı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz Eylül ayında Kayseri Havalimanı’ndan iç ve dış hatları olmak üzere toplam 238 bin 109 yolcuya hizmet verildi. Havalimanı genelinde geçtiğimiz Eylül ayındaki tüm uçak trafiği ise bin 504 olarak gerçekleşti.

Binlerce ton yük taşındı!

DHMİ, tarafından açıklanan verilerde, Kayseri Havalimanı’ndan Eylül ayı içerisinde hava kargo yoluyla 3 bin 105 ton yük taşındığı bilgisi de yer aldı.

Yılın ilk dokuz ayında rakam 2 milyona dayandı!

2024 yılının ilk dokuz ayında Kayseri Havalimanı’ndan milyonlarca yolcu seyahat etti. Rakamlardaki artışın sebebi olarak gurbetçi vatandaşların yeniden yurtdışına dönmesi ve ülke içi turizim faaliyetlerinin etkisi olduğu düşünülüyor. Açıklanan verilere göre Kayseri Havalimanı iç ve dış hatlar termilalleri  yılın ilk dokuz ayında toplam 1 milyon 976 bin 243 yolcuya hizmet verdi. Kayseri Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı Kayseri nüfusunuda geçerek 2 milyon seviyesine dayandı. Bu süreç içerisinde de  Kayseri Havalimanı’ndan toplam 12 bin 961 uçak trafiği gerçekleşti.