Kayseri Hobi Bahçeleri ile ilgili flaş karar – Bu karar çok konuşulur!

Kayseri'de hayata geçirilen Hobi Bahçeleriyle ilgili önemli bir karar alındı. Büyük krizlere yol açan Hobi Bahçeleri ile ilgili kararın detayları Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri Hobi Bahçeleri ile ilgili flaş karar – Bu karar çok konuşulur!

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi'nin kentin farklı bölgelerinde emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği Hobi Bahçesi uygulamasında karmaşa bitmiyor. Hobi Bahçeleri ile ilgili alınan önemli karar ise çok konuşulan cinsten. İşte detaylar…

Kayseri’de geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi tarafından emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmaları, keyifli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmalarını sağlamak için kente yeni hobi bahçeleri kazandırılmış, kurayla hak sahipleri belirlenmişti. Ancak kura sonrası ortaya çıkan bazı durumlar ortaya içinden çıkılması zor bir karmaşaya sebep oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği toplam 2 bin 543 hobi bahçesi için 22 bin 647 başvuru yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 ve ikinci kısım 231 olmak üzere toplam 2 bin 543 hobi bahçesini hayata geçirdi.

Açlık grevi yapacaklar!

Ancak Kayseri’de kriz bitmek bilmiyor. Bir TV programına konuşan Hobi Bahçesi Sözcüsü Serdar Toker burayla ilgili yapılan yanlışlardan dönülmediği takdirde açlık greviyle birlikte Ankara’ya yürüyeceklerini belirtti.

'Yanlıştan dönülsün'

Hobi Bahçesi sakinleri olarak 13-14 bin kişilik nüfuslarıyla bir ilçe büyüklüğünde olduklarını ifade eden Toker, ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza durumumuzu derdimizi anlatmak üzere Ankara’ya gitmeye kararlıyız. Bizim tek amacımız, bize dokunulmaması ve bu özel alanlardan ayrılmamızı engellemek’ diye konuştu. Hobi bahçesi sakinleri olarak yaşadıkları bu alanın kendileri için ikinci bir bahar olduğunu söyleyen Hobi Bahçesi Sözcüsü Serdar Toker, ‘Siyasi bir amacımız yok. Sadece haklarımızı arıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’tan rica ediyoruz bizleri Ankara’ya yürümeye açlık grevi yapmak zorunda bırakılmasınlar" diyerek sesini duyurmaya çalıştı.