Kayseri Huzurevlerinde huzur kalmadı!

Kayseri Huzurevlerinde uygulanan fiyat politikası vatandaşları sıkıntıya sokuyor. Özel huzurevlerinde uygulanan fiyatlar vatandaşları devlet huzurevlerine yönlendiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Huzurevlerinde huzur kalmadı!

Kayseri Huzurevlerinde uygulanan fiyat politikası vatandaşın belini büküyor. Vatandaşlar yüksek fiyat uygulamasından dolayı şikayetlerini dile getiriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından huzurevi ücretlerine yüzde 300 ila 360 arasında zam yapılmasının ardından Kayseri’de vatandaşlar huzurevi fiyatlarını araştırmaya başladı. Devlet Huzurevlerinde herhangi bir geliri olmayan vatandaşlardan ücret talep edilmiyor. Aylık geliri olan vatandaşların ise gelir durumuna göre belli bir oranda ücret talep edildiği ifade edildi. Fakat özel huzurevleri ile yapılan görüşmelere neticesinde öğrenilen fiyatlar şok etkisi yarattı.

Özel huzurevlerinde, genel duruma göre bir fiyatlandırma yapılıyor. Elde edilen bilgilere göre Kayseri’de henüz huzurevi fiyatlarına zam gelmedi. Ayaklı yaşlılar için 25 bin TL aylık ücret talep ediliyor. Bu fiyat yatalak ve bez kullanan yaşlılar için geçerli değil. Bu durumda olan vatandaşlardan ek olarak 2 bin TL bez parası alınıyor. Bu durumda yatalak hastalar için toplamda 27 bin TL aylık ücret talep ediliyor. Yaşlı vatandaşların yatış işlemleri için gerekli raporların da tamamlanması gerekiyor. Bu raporlar: Bulaşıcı hastalık, ruhsal hastalık ve uyuz-kaşıntı üzerine çıkarılıyor.

Kayseri’de birçok vatandaş için huzurevi olumsuz duyguları çağrıştırıyor. Aile büyüğünü ayıp olduğu için huzurevine yatırmak istemeyen vatandaşların sayısı oldukça fazla. Mecburi durumlar neticesinde huzurevine aile büyüklerini yatıran vatandaşlar ise bu fiyatlar karşısında, ‘Oranında huzuru kalmadı, biz bu fiyatları nasıl ödeyelim?’ yorumlarında bulunuyor.