Kayseri için alarm verildi!

Yurt genelinde etkisini göstermeye başlayan soğuk hava, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarla daha da ciddiyet kazandı. Kayseri için de bazı hava olayları için alarm verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri için alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunu yayımlayarak vatandaşları bilgilendirdi. Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Ayrıca, yağışlar için çeşitli bölgelerde dikkat çekici tahminler yapılırken Kayseri için de alarm verildi. Kayseri’de beklenen hadiseler vatandaşlar için büyük önem arz ediyor.

Yağışların dağılımı

Yağmur ve Sağanak Yağış: Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bilecik ve Sivas çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kıyıları yerel olmak üzere yağışlı geçecek.

Karla Karışık Yağmur ve Kar: Kastamonu’nun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
Az Bulutlu ve Açık Hava: Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.
Yağışların Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı, iç kesimlerde ise sis ve pus olaylarının görülebileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında!

Ülke genelinde mevsim normallerinin altında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve don uyarısı!

MGM, Karadeniz kıyılarındaki kuvvetli yağışların olumsuz etkilere yol açabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor. İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde de don hadisesi bekleniyor, bu nedenle tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Geçtiğimiz gün Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da,  hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği ve mevsim normallerinin altına ineceği belirtilmiş zirai don riskine özellikle dikkat çekilmişti.