Kayseri için önemli gün

Kayseri Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nda yarın seçim günü.

Kayseri için önemli gün

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kanunu’na göre 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında yapılması gereken oda ve borsa seçimleri Kayseri’de yarın yapılacak. Oda ve borsa tarihinde bir ilk olarak aynı gün yapılacak seçimler öncesi adaylar son hazırlıklarını tamamladı. KTO’da Mevcut Başkan Ömer Gülsoy ile Ali Özcan; Sanayi Odası’nda Mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitci ile Ali Baktır başkanlık için yarışırken; Ticaret Borsası’nda ise Başkan Recep Bağlamış seçimlere tek liste ile girecek.

Üyelerin yüzde 90’ı ortak

Seçimler yarın sabah 09.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek, sandıkların açılıp oyların sayılması ise saat 17.00’dan sonra yapılacak. Üyelerinin yüzde 90’ının ortak olduğu KTO, KTB ve KAYSO’da üyelerden bir günlerini seçime ayırmaları istendi.  KTO seçimi Dünya Ticaret Merkezi’nde, KAYSO seçimi KAYSO Yönetim Binası’nda, KTB’nin seçimi ise Flamingo Deluxe Ziyafet ve Balo Salonunda yapılacak.

KTO’DA İKİ ADAY YARIŞACAK

Kayseri Ticaret Odası’nda mevcut başkan Ömer Gülsoy ile Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak KTO başkanlık seçimleri için ASKON Başkanlığından istifa eden Ali Özcan yarışacak. Sandıkta Ömer Gülsoy liste yarışında kırmızı rengi Ali Özcan ise mavi rengi kullanacak.

ÖZCAN’DAN “SANDIĞINIZA SAHİP ÇIKIN” ÇAĞRISI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan Adayı Ali Özcan, dün  bir basın toplantısı düzenleyerek iş dünyasını oy kullanmaya davet etti. Özcan, “İş dünyasından özellikle istirham ediyorum. Lehime ya da aleyhime fark etmez. Üyesi oldukları Kayseri Ticaret Odası seçimlerine sahip çıksınlar, oylarını kullansınlar” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Adayı Ali Özcan, seçim öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Kayserili tüccarlardan büyük teveccüh aldıklarını belirten Özcan, “Kısa bir süre içerisinde şehrin dört bir yanı sosyal medya hesaplarımız maviye büründü. Gür bir mavi göreceksiniz demiştim. Gür bir mavi görmeye başladınız. İnşallah bunun sonuçlarını da yarın hep birlikte daha net bir şekilde göreceğiz.” ifadelerinde bulundu.

“Seçimin kazananı Kayseri olacak”

Kayserili tüccarlar için el ele vererek çalışacaklarını kaydeden Özcan, “Bizler inandık. Bu süreçte belki sosyal medya hesaplarımızdan birebir ziyaret ettiğimiz her dükkanın, her işletmenin, her fabrikanın, her atölyenin fotoğrafını paylaşmadık. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, bu dönemde sıkılmadık el, girilmedik kapı bırakmadık. Seçim bittiği andan itibaren yine hep birlikte Kayserimiz ve Kayserili tüccarlarımızın menfaatini korumak için el ele vererek çalışacağız. Seçimin tek kazananı olacak. O da memleketimiz Kayseri. Bu süreçten sonra tüm Kayseri şehir halkını kuşatacak bir çalışmaya imza atacağımızı ben buradan tekrar etmek istiyorum.” dedi.

KTO'da sürpriz gelişme

Öte yandan önceki gün bir gelişme daha yaşandı. 40. meslek komitesi bağımsız adayı adaylıktan çekildi. Kayseri Ticaret Odası’nda cumartesi günü yapılacak olan ve 41 meslek komitesinde gerçekleşecek seçimler öncesi turizm eğlence lokanta vb. yerlerin bağlı bulunduğu 40. meslek komitesine bağımsız aday olan Süleyman Aydemir’in adaylıktan çekildiği iddia edildi.

Halihazırda Ticaret Odası Meclis Başkanı olan Cengiz Hakan Arslan’ın meclis üyesi seçildiği 40. meslek komitesinde Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir’in oğlu, İş insanı Süleyman Aydemir, beyaz liste ile bağımsız aday olmuştu.

KAYSO’DA SON DAKİKA ÇEKİŞMELİ SEÇİM

Sanayi Odası’nda da başkanlık yarışı Mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitci ile İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baktır arasında geçecek. Mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitci de Kayseri Sanayi Odası’nda 9.00 ile 17:00 arasında yapılacak seçimler öncesi ekibinde büyük değişikliğe gitmedi. Ali Baktır seçime birkaç gün kala başkan adaylığını ilan ederken; adaylığını ise şu sözlerle açıklamıştı;

Ali Baktır son günlerde aday oldu

 “1 ekimde yapılacak KAYSO Başkanlığı için yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle adayız. Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Hazırlıklarımızı kısa zamanda tamamlamak üzereyiz. Değişim için yola çıktık. 17’nci meslek komitesinden adayız. Bu komite aynı zamanda Sayın KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’nin olduğu komite.” Seçimli Genel Kurul’da, Büyüksimitci’nin pusula rengi kırmızı olurken Ali Baktır’ın renginin mavi olacağı öğrenildi.

“Başarı da başarısızlık da benim”

Başkan Büyüksimitci, dönemin son meclis toplantısında  "Yeni dönemde aramızda olmayacak arkadaşlarımız olabilir. Desteklerinden dolayı öncelikle yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarıma, siz değerli meclis üyelerimize, meslek komitesi üyelerimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Burada bir başarı varsa bu sizlerin başarısıdır. Eğer başarısızlık var ise bu da benim başarısızlığımdır. Biz de sizlere layık olma adına var gücümüzle çalıştık, inşallah önümüzdeki dönemde beni bu göreve layık görürseniz, canla, başla çalışmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 BORSA’DA HEYECAN DORUKTA

Ticaret Borsası seçimlerine mevcut Başkan Recep Bağlamış tek liste halinde girecek. Ancak Bağlamış yönetim kurulu ekibinde birkaç isimde değişikliğe gitti. Borsa seçimleri 09:00-17:00 saatleri arasında Flamingo Deluxe Ziyafet ve Balo Salonunda yapılacak. Recep Bağlamış gelecek döneminde yeni, daha modern ve borsanın bütün dallarını içerisinde barındıran bir kompleks inşa etmek için oldukça heyecanlı.

>>Dilek Bayram - Selma Kan