Kayseri ihracat ürünü çeşitliliğinde ilk 10'da

Kayseri, ihracat yaptığı ürünlerinin çeşitliliği konusunda Türkiye'de ilk 10'da geldi.

Kayseri ihracat ürünü çeşitliliğinde ilk 10'da

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre Kayseri ihraç edilen mamullerin çeşitlilik araştırmasında Türkiye'deki iller içerisinde ilk 10'da yerini aldı. İhracat ürünleri çeşitliliğinde ilk 10'un 10. sırasında bulunan Kayseri'nin, 50 çeşidin üzerinde ürün ihraç ettiği ortaya çıktı. 

KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Ekonomi Bakanlığı'nın vermiş olduğu ihracat bilgilerinde, Türkiye'de ihracat yapan toplam 76 ilin ihracat  ürünü çeşitliliği ortalamasının 40 olduğu bilgisi verilirken, Kayseri ise 50'nin üzerinde çeşitli ihracat ürünü ihracatı yaparak Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. Kayseri ayrıca ihraç ürünleri sıradanlık sıralamasında ise 50. sırada gelerek ihracatta ürün çeşitliliğinde önlerde bulundu. 

1. SIRA İSTANBUL'DA

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilerde İstanbul ihraç edilen ürünlerin çeşitliliği sıralamasında ilk sırayı alırken, onu sırasıyla İzmir, Ankara ve Konya takip etti. İhraç ürünlerinin sıradanlık araştırması sonuçlarında ise son sırada bulunan İstanbul, Türkiye'nin ihraç ürünleri en çeşitli ili oldu. İstanbul bu değerler ile 300'ün üzerinde ürün ihraç etti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ