Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Önemli Başarılara İmza Attı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, 28 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında yürütülen kapsamlı operasyonlar sonucunda önemli başarılara imza attı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Önemli Başarılara İmza Attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, 28 Temmuz -  4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği geniş kapsamlı operasyonlarla suç ve suçlulara karşı önemli başarılara imza attı. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği ekiplerinin ortak çalışmaları sonucunda, çeşitli suçlara karışan pek çok kişi yakalandı ve suç unsuru sayılabilecek çok sayıda materyal ele geçirildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak adına yürüttükleri bu tür operasyonların kararlılıkla devam edeceğini, toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suç unsuruna karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı

6136, 2521 ve 5729 sayılı kanunlara muhalefet eden kişilere yönelik yapılan operasyonlarda, yasa dışı silah ve mühimmat bulunduran kişiler tespit edilip yakalandı. Bu kapsamda: 15 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet ruhsatsız tüfek, 9 adet kurusıkı tabanca, 6 adet kapsam dışı bıçak, 159 adet fişek ele geçirildi.

Kumar Operasyonları

Kumar oynatıldığı tespit edilen yerlere yönelik yapılan denetimlerde: 1 işyerinde kumar oynatılması için yer ve imkân sağlayan 1 kişi hakkında adli işlem yapıldı, kumar oynadığı belirlenen 4 kişiye ise toplamda 25.700 TL idari para cezası kesildi.

Hırsızlık Suçları

Hırsızlık suçlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda: 27 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı, 24 hırsızlık şüphelisi yakalanarak, 3 kişi tutuklandı, Hırsızlık malı olan toplam 28.000 TL değerindeki malzemeler ele geçirilip, eksiksiz bir şekilde sahiplerine teslim edildi.

Aranan Şahısların Yakalanması

Farklı suçlardan aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda: Toplam 255 yıl 6 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 165 kişi yakalandı, Bu kişilerden 79'u adli makamlarca tutuklandı.