Kayseri İlçelerinde Toplu Taşıma Ücretlerine Büyük Zam: Bilet Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla, toplu taşıma ücretlerine 29 Eylül itibarıyla zam yapıldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri İlçelerinde Toplu Taşıma Ücretlerine Büyük Zam: Bilet Fiyatları Ne Kadar Oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla, toplu taşıma ücretlerine 29 Eylül itibarıyla zam yapıldı. Şehir içi ve ilçe hatlarında uygulanacak olan yeni fiyat tarifesi, hem şehirde hem de ilçelerde yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Özellikle ilçe hatlarında yaşanan yüksek oranlı artışlar dikkat çekti.

Şehir İçi Ulaşımda Yeni Tarifeler

Yeni düzenlemenin ardından şehir içi tam bilet fiyatı 16,50 TL’den 20 TL’ye yükseldi. Öğrenci ve diğer indirimli bilet sahipleri için ise ücret 9 TL’den 11 TL’ye çıkarıldı. Zamlar, toplu taşıma hizmetinden yararlanan vatandaşlar arasında büyük yankı uyandırırken, özellikle artan maliyetler sebep gösterildi.

İlçe Hatlarında Yüksek Oranlı Artış

Kayseri'ye ilçelerden ulaşım sağlayan hatlarda yapılan zamlar ise şehir içi fiyatlarına göre çok daha fazla oldu. UKOME tarafından açıklanan yeni tarifelere göre bazı ilçe hatlarındaki yeni bilet fiyatları şu şekilde:

Akkışla’dan Kayseri’ye tam bilet ücreti 93,50 TL, indirimli bilet ise 64,75 TL.

Bünyan’dan Kayseri’ye tam bilet 45,00 TL, indirimli bilet 30,00 TL.

Develi’den Kayseri’ye tam bilet 60,50 TL, indirimli bilet 39,40 TL.

Felahiye’den Kayseri’ye tam bilet 74,00 TL, indirimli bilet 56,00 TL.

Özvatan’dan Kayseri’ye tam bilet 75,50 TL, indirimli bilet 56,00 TL.

Pınarbaşı’dan Kayseri’ye tam bilet 96,00 TL, indirimli bilet 80,50 TL.

Sarız’dan Kayseri’ye tam bilet 140,00 TL, indirimli bilet 117,50 TL.

Yahyalı’dan Kayseri’ye tam bilet 112,00 TL, indirimli bilet 88,00 TL.


Vatandaşlardan Zam Tepkisi

Toplu taşıma ücretlerine gelen ikinci zam, vatandaşların tepkisine yol açtı. Özellikle ilçe hatlarında yaşanan yüksek oranlı artışlar, bölge halkı tarafından eleştirildi. Birçok vatandaş, bu zammın kendilerini maddi açıdan zorlayacağını belirterek, ekonomik koşulların da zorlaştığını vurguladı.