Kayseri ile Kıyasladılar! Burada 2 Milyon, Kocaeli'de 38 Milyon Lira!

Kocaeli yerel medyasında yapılan habere göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kitap fuarları kıyaslandı. Kocaeli'de yapılan fuarın maliyeti dudak uçuklatırken, iki ilin karşılaştırılması gündeme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri ile Kıyasladılar! Burada 2 Milyon, Kocaeli'de 38 Milyon Lira!

Kocaeli Gazetesi’nden Cihat Polat’ın haberine göre, bu yıl 14.'sü düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı, 4-13 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Fuar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organizasyon ihalesi gerçekleştirildi. İhalede, muhammen bedel 38 milyon 638 bin 766 lira 67 kuruş olarak açıklandı. İhaleye biri ortaklı olmak üzere iki katılımcı teklif verdi.

Kayseri ile Aradaki Fark Dudak Uçuklattı

Kayseri ve Kocaeli’nde yapılan her iki organizasyonun da bu yıl yoğun geçmesi bekleniyor. Ancak iki kitap fuarı arasındaki organizasyon maliyet farkı dikkat çekti. İddiaya göre, 11 Ekim’de kapılarını açacak olan Kayseri 7’nci Kitap Fuarı, 1 milyon 995 bin lira ile ihale edilirken, 4 Ekim’de başlayacak olan Kocaeli 14’üncü Kitap Fuarı için ise 38 milyon 638 bin 766 lira 67 kuruş muhammen bedel belirlendi.

Kayseri ile Kıyasladılar! Burada 2 Milyon, Kocaeli'de 38 Milyon Lira!

Kayseri 1.9 Milyon, Kocaeli 38 Milyon

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı ihalesini 1 milyon 995 bin lira bedelle SUN Fuarcılık Organizasyon aldı. Kocaeli’nde ise ihaleye Abdurrahman Korkmaz - Eriza Organizasyon Turizm, Eğitim, Gıda ve Reklam Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi ortaklığı ile Özkan Çelik teklif verdi. Özkan Çelik’in teklifi 38 milyon 495 bin 350 lira olarak açıklanırken, Abdurrahman Korkmaz - Eriza Organizasyon Turizm, Eğitim, Gıda ve Reklam Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi ortaklığının teklifi ise 33 milyon 913 bin 600 lira oldu. İncelemeler sonucunda ihalenin sonucu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılacak.

Kayseri ile Kıyasladılar! Burada 2 Milyon, Kocaeli'de 38 Milyon Lira!

Milyonlarca Lira Çadıra Harcanacak

Maliyet farkının en büyük sebebinin çadır kiralama ve kurulum maliyeti olduğu belirtildi. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek olan Kayseri Kitap Fuarı için merkezin 10 bin metrekareye yakın fuaye alanı bulunuyor. Öte yandan, Kocaeli Kitap Fuarı’nın yapılacağı Kocaeli Kongre Merkezi'nin ise 2 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Bu nedenle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8 bin metrekare çadır kiraladı.