Kayseri, internet hız ölçümü yapılan iller arasında 6'ncı

Kayseri'nin internet indirme ve gönderme hızı ölçümü yapılan 8 il içerisinden 6'ncı sırada yerini aldığı öğrenildi.

Kayseri, internet hız ölçümü yapılan iller arasında 6'ncı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nden (BTK) edinilen 2016 yılının son bilgilerine göre, İnternet indirme ve gönderme hızı ölçümü yapılan İstanbul, Bartın, Afyonkarahisar, Yalova, Balıkesir, Kayseri, Giresun ve Çankırı olmak üzere toplam 8 il arasında Kayseri, 6’ncı sırada geldi. Kayseri’yi ise internet indirme ve gönderme hızında Giresun takip etti. İller arasında hız bakımından İstanbul ilk sırada gelirken, Çankırı ise son sırada yerini aldı.

KAYSERİ’DE İNDİRME 5.5, GÖNDERME 1.5 MEGABİTSANİYE

BTK’dan elde edilen internet indirme ve gönderme hızlarında Kayseri, indirmede 5.5 megabitsaniye olarak ölçülürken, göndermede ise bu hız 1.5 megabitsaniye olarak belirlendi. İllerin gönderme hızları neredeyse eşit sayılırken, indirme hızında ise değişkenlik gözlendi. Buna göre İstanbul’da indirme hızı 7.9 megabitsaniye olurken, Kayseri’de bu hız 5.5, Çankırı’da ise 5.4 olarak meydana geldiği kayıtlara geçti.

TÜRKİYE’DE ‘TR’ UZANTILI ALAN ADLARI EN ÇOK TİCARİLERDE

Edinilen bilgilerde, Türkiye genelinde toplam 382 bin 257 ‘tr’ uzantılı Türkiye’ye ait kaydın bulunduğu bildirilirken, bunlar içerisinde konusuna göre en fazla olanın ise ‘com’ uzantılı ticari sitelerin yer aldığı belirtildi. Buna göre toplam ‘tr’ uzantılı kaydın yüzde 79.4’ü ‘com’ (ticari), yüzde 5.5’i ‘gen’ (genel), yüzde 3.5’i ‘gov’ (resmi-devlet) ve yüzde 2.7’sinin de ‘org’ (örgüt-organizasyon) uzantısına sahip olduğu paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ