Kayseri kaldırımlarında motosikletlerden geçilmiyor

Kayseri'nin özellikle merkezi caddelerdeki kaldırımlarında, motosikletlerden ve bisikletlilerden adeta yürünmüyor.

Kayseri kaldırımlarında motosikletlerden geçilmiyor

Hazır gıda firmalarının artması ve satışlarında motorlu kuryeleri kullanmaları ile şehirlerde oldukça yaygınlaşan motosikletlilere bir de vatandaşların da motor merakı eklenince kaldırımlar motosikletlilerden geçilmez oluyor.
 
YAYLAR İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR
 
Motosikletli sürücülerin her geçen gün arttığı şehirde, yollardan çok yayaların güvenli ulaşım sağlaması ve trafiği aksatmaması için tahsis edilen kaldırımları kullanmaları yayaların can güvenliğini tehdit ediyor. Söz konusu duruma kuryelerin taşıdıkları ürünleri daha hızlı ulaştırma gayretleriyle hız yapmaları ve yakın olması nedeniyle kaldırımları kullanmaları yayalara çarpma riskini de doğuruyor.  Bunlar dışında bazı motosiklet kullanıcılarının da hız ile akrobatik hareketler yapması da aynı şekilde vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. 
 
YOLLARDAN ÇOK KALDIRIMDALAR
 
Şehir merkezinde oldukça yoğun bulunan ve sayıları da her geçen gün artan motosikletlilerin, motorlu araçlara ayrılan yollardan çok yayalar için ayrılmış olan kaldırımlarda bulunduğu dikkatleri çekiyor. Kalabalığın arasından hızla ilerleyen motorlulardan vatandaşların zaman zaman tedirgin olduğu ve şikayetçi olduğu görülüyor. 
 
Şehir merkezinde zaman zaman bazı motosikletlerin de kulakları sağır edercesine motor sesi çıkardığı oluyor. Söz konusu ihlallerin yasak olmasına rağmen şehrin göbeğinde yapılması da ayrıca dikkatleri çeken bir konu oluyor. Konuyla ilgili yetkililerin denetimlerini ve tedbirlerini arttırması gerekiyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ