Kayseri, kamu hastanelerinde normal doğumu seçti

Kayseri, Türkiye genelinde olduğu gibi kamu hastanelerinde normal doğumu tercih etti.

Kayseri, kamu hastanelerinde normal doğumu seçti

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen bilgilere göre, kamu hastanelerinde 2014 yılında gerçekleşen doğumların Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de normal doğum şeklinde yaşandığı belirlendi.

NORMAL DOĞUM SEZARYENİN BİR BUÇUK KATI

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen bilgilerde Kayseri'de meydana gelen doğumların birçoğunun normal doğum şeklinde olduğu kayıtlara geçerken, normal doğumların sezaryen doğumlarının bir buçuk katı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu doğum türlerinde normal doğum miktarı toplam: 5 bin 107 iken, sezaryen doğumların miktarının ise toplam: 3 bin 512 olduğu görüldü.

TÜRKİYE GENELİ DE 'NORMAL DOĞUM' DEDİ

Kurumdan edinilen bilgilerde, Türkiye'deki kamu hastanelerinde gerçekleşen doğumlarda normal doğum sezaryen doğumun neredeyse iki katı oldu. Türkiye'de gerçekleşen doğumların 431 bin 149'u normal doğum şeklinde yaşanırken, sezaryen olarak yapılan doğumların ise toplam: 258 bin 900 olduğu tespit edildi.

9 İLDE SEZARYEN FAZLA

Türkiye genelindeki kamu hastanelerinde yaşanan doğumların birçoğu normal doğum şeklinde olurken, toplam 9 ilde ise sezaryen doğumlarının normal doğumlardan daha fazla olduğu görüldü. Sezaryen doğumun fazla olduğu iller ise şu şekilde oldu: Artvin, Amasya, Bayburt, Bolu, Kırşehir, Muğla, Tunceli, Uşak ve Zonguldak. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ