Kayseri kamu yararına dernek sayısında sınıfta kaldı

Kayseri, kamu yararına olan dernekler miktarında iller arasında en gerilerde yer aldı.

Kayseri kamu yararına dernek sayısında sınıfta kaldı

Dernekler Dairesi Başkanlığı’ndan elde edilen bilgilere göre Kayseri’nin kamu yararına olan dernekler miktarında iller içerisinde en gerilerde yer aldığı görülürken, Kocaeli, Samsun, Trabzon, Balıkesir, Eskişehir gibi pek çok kendi ölçeğindeki ilin gerisinde bulundu.
 
KAYSERİ’DE SADECE İKİ KAMU YARARINA DERNEK
 
İlgili bakanlıkların ve Maliye Bakanlığının görüşü üzerine, İçişleri Bakanlığı’nın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edildiği ve en az bir yıldan beri faaliyette bulunması, son bir yıl içindeki, 2005 yılı için belirlenen tutar olan 50 bin lirasını geçen alım ve satım işlemlerinin rekabet koşullarına uygun yapılması, amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetlerin, üyelerinin dışında yerel veya ulusal düzeyde toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üretecek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak nitelikte olması, yıl içinde elde ettiği gelirin en az yarısının bu amaçla harcanması, sahip olduğu mal varlığının ve yıllık gelirinin tüzüğünde belirtilen amacı gerçekleştirecek düzeyde olması gerektiği bildirilirken, bu özelliklere sahip Kayseri’de sadece 2 derneğin yer aldığı belirlendi. Kayseri bu sayı ile Aydın, Burdur, Denizli, Malatya, Manisa, Mersin ve Zonguldak ile aynı olurken, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Samsun ve Trabzon’un ise gerisinde geldi. Geri kalan illeri ise geride bıraktı. 
 
Türkiye’de kamu yararına olmayan dernek bulunmadığı da öğrenilen diğer bilgilerden oldu. İller içerisinde en yüksek kamu yararına derneği bulunan il toplam 137 dernek ile İstanbul olurken, onu da sırası ile Ankara ve İzmir takip etti. 
 
Yurt genelinde ise toplam 389 kamu yararına dernek bulunduğu kaydedildi. HABER: KAAN AKBAŞ