Kayseri karşılıksız çekte 51 ilin gerisinde

Kayseri, karşılıksız çek oranlarında 2017'nin ilk üç ayında 51 ilin gerisinde yer alarak 52'nci sırada geldi.

Kayseri karşılıksız çekte 51 ilin gerisinde

Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) edinilen bilgilerde, Kayseri karşılıksız çeklerde 2017 yılı ilk 3 ay ortalamasında yüzde 2,9’luk oran ile yurt çapında 52’nci sırada yer alırken, Kayseri dışında Zonguldak’ın da aynı orana sahip olduğu belirlendi.
 
KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASI İLE AYNI DÜZEYDE
 
2017 yılının ilk 3 ayında Kayseri’deki karşılıksız çek oranının Türkiye ortalaması ile aynı düzeyde olduğu dikkat çekti. Türkiye’nin de Kayseri’nin de yüzde 2,9 olduğu karşılıksız çek oranının üzerinde ise toplam 50 il olduğu görüldü. İllerin yarıdan fazlasının ülke ortalamasının üzerinde çıktığı karşılıksız çek ortalamasında, karşılıksız çek oranının en yüksek olduğu ay ocak olurken, en düşük olan ayın ise mart olduğu görüldü.
 
KAYSERİ VE YURT GENELİNDE DÜŞÜŞ VAR
 
Karşılıksız çek oranlarında 2017 yılının ilk 3 ayına bakıldığında sürekli olarak bir düşüşün yaşandığı dikkatleri çekti. Buna göre Kayseri’de ocak ayı karşılıksız çek oranı yüzde 3,3 olurken, şubat ayına gelindiğinde bu oran yüzde 2,9’a, son ay olan marta gelindiğinde ise yüzde 2,5’e geriledi. Yurt genelinde de buna benzer bir azalma iletildi. Buna göre ocak ayında Türkiye’deki karşılıksız çek oranı yüzde 3,3 olurken, şubat ayında bu oran yüzde 2,7’ye geriledi. Mart ayında ise yine düşüş gösteren karşılıksız çek oranı yüzde 2,6’ya düştü.
 
EN YÜKSEK KARŞILIKSIZ ÇEK UŞAK, EN AZ SİNOP’TA
 
İllerin en yüksek karşılıksız çek oranı bilgilerinde en yüksek karşılıksız çek oranına sahip olan il yüzde 12,4 ile Uşak oldu. Uşak’ı sırasıyla Iğdır ve Ağrı izledi. İller arasında karşılıksız çek oranı en az olan il ise yüzde 1,6 ile Sinop olurken, onu da sırası ile Kastamonu ve Karabük takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ