Kayseri Kent Konseyi ölü doğdu - O ismi kimse istemiyor!

Kayseri'de yeniden canlandırılması kararı alınan Kent Konseyi'nin başkanlığı için belirlenen isim tepki topladı. Pek çok sivil toplum kuruluşu, 'yanlış isim' seçimi nedeniyle konseye katılmama kararı aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri Kent Konseyi ölü doğdu - O ismi kimse istemiyor!

5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak yıllar önce Kayseri’de kurulan Kent Konseyi, uzun süredir tamamen işlevsiz hale gelmişti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yıllar sonra Konsey’i tekrar canlandırma kararı aldı.

Kayseri Kent Konseyi ölü doğdu - O ismi kimse istemiyor!

Kent Konseyi yeniden hayata geçirildi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, önceki gün yapılan genel kurul toplantısı ile Kent Konseyi’nin yeni yönetimini belirledi.

3 kişilik Kent Konseyi Divan Kurulu’nun seçilmesi için önerge okunup divan oluşturuldu. Yapılan toplantıda konuşmaların ardından kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyeleri için seçim yapıldı. Toplantıya katılan bazı üyeler, daha önce başkan ve yönetim kurulu konusunda istişare edilmediğini, belirlenen ismin konseyde onaylattırıldığını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Kayseri Kent Konseyi ölü doğdu - O ismi kimse istemiyor!

Serdar Altuntuğ ismi şaşırttı!

Uzun süredir hiçbir işlevi olmayan Kent Konseyi’nin yeniden canlandırılacağı açıklanırken, Başkanlığa daha önce pek çok tartışmanın odağında olan Serdar Altuntuğ’un getirilmesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu ismi öğrenen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcisi, konseye aktif olarak katılmama kararı aldı.
Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, “Yıllardır Kayseri’de bir şey değişmiyor. Hep aynı isimler döndürülüp, ısıtılıp önümüze getiriliyor. Bu isimler de yeter biz görev yaptık, başkaları da hizmet etsin anlayışıyla hiçbir zaman hareket etmiyor. Bazı isimler, yıllardır bu belediyelerin eteğinden tutma alışkanlıklarını hiç bırakmadı” şeklinde yorum yaptılar.

Siyasete ANAP İl Başkanı olarak adım atan Serdar Altuntuğ, daha sonra Mehmet Özhaseki’nin belediye başkanlığı döneminde İmar Komisyonu Başkanlığı yapmıştı. Mustafa Çelik’in göreve gelmesi ile bu görevini devam ettiren Altuntuğ’un ismi, Ballı Villa Parseli olarak bilinen bazı bürokratları kamuya ait araziye villa sitesi yapması ile gündeme gelmişti.

Altuntuğ, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine İmar Komisyonu Başkanlığı görevini bırakmak durumunda kalmıştı. Bir süredir herhangi bir aktif görevde olmayan Altuntuğ’un yeniden Kent Konseyi’ne başkan olarak getirilmesi Kayseri kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.