Kayseri kışı kış gibi yaşayacak!

Son zamanlarda hava şartları mevsim normallerinden farklı şekilde seyrediyor. Ancak müjdeli haber geldi, Kayseri kışı kış gibi yaşayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri kışı kış gibi yaşayacak!

Mevsimlerde yaşanan değişiklikler, kış aylarında karın az yağması, yaz aylarında ise sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olması iklim değişikliği noktasında endişe uyandırıyordu. Ancak aralık ayından itibarek hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceği belirtildi.

Kayseri'de de geçtiğimiz kış hava sıcaklıkları yüksek seyretti. Bu nedenle Erciyes Dağı'na da çok fazlar ka yağmadığı için pistlerde suni kar üretildi. 

Erciyes'te 440 bin metreküp suni kar!

Uluslararası standartlarda kayak merkezi haline gelen Erciyes Dağı, yerli yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Ancak hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğinde kar yağışı da çok az oluyor. Mevsiminde yeterince kar yağmadığı için suni kar üretiliyor.

Kayseri kışı kış gibi yaşayacak!

Bir önceki sezon Erciyes'te hava sıcaklığı -4 dereceye düştüğünde pistler için suni kar üretildi. Tekir ve Hacılar göletlerinden alınan su basınçlandırılarak püskürtülüyor. Ardından makinenin önünde püskürtülen kar kristalleri makinelerle etrafa yayılarak pist oluşturuluyor.

Suni karlama geride kalacak, Kayseri kışı kış gibi geçirecek!

Hava Forum açıklamalarına göre, bu kış Erciyes Dağı'nda suni karlama yapılmasına gerek kalmayacak. Aralık ayından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine döneceği söyleniyor.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Sizlere mini bir müjde vermek istiyoruz. Aralık ayından itibaren sıcaklıklarda mevsim normallerine dönme işaretleri alıyoruz. Burası çok önemli, normallere dönersek bu kış için güzel gelişmeler yasanabilir. Takipteyiz...'' denildi.

Kayserililerin birçoğu bu kış kar yağışının fazla olmasını bekliyor. Bu durum kuraklık kapıda söylentileriyle endişelenen vatandaşlara ilaç gibi bir müjde olarak nitelendiriliyor.