Kayseri, kıymetli maden hesabı zengini

Orta Anadolu Bölgesi içerisinde kıymetli maden depo hesabında en yüksek olan ilin Kayseri olduğu ortaya çıktı.

Kayseri, kıymetli maden hesabı zengini

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) edinilen bilgilere göre, bölgesinde Kayseri, kıymetli maden depo hesabında en yüksek miktar bulunan il olarak ilk sırada gelirken, onu ise sırasıyla Sivas ve Yozgat takip etti.

HESAPTA 158 MİLYON LİRA 

TBB tarafından edinilen son bilgilerde, Kayseri'nin kıymetli maden depo hesaplarında  toplam 158 milyon Lira bulunduğu kayıtlara geçerken, Kayseri'den sonra gelen Sivas'ta ise bu miktarın toplam 87 milyon Lira olduğu belirtildi. Listede 3. sırada yer alan Yozgat'ın ise toplam 45 milyon Liralık bir kıymetli madenler depo hesabı bulunuyor.

DÜŞÜŞ VAR

Edinilen bilgilere göre hem Kayseri'nin hem de 8 ili kapsayan bölge toplamının kıymetli madenler depo hesaplarında düşüş yaşandığı belirlendi. Söz konusu hesapta Kayseri'nin 2013 yılındaki toplam hesap miktarı 213 milyon Lira iken, 2014 yılına gelindiğinde ise bu rakam 158 milyon Lira'ya düştü. Bölgenin kıymetli madenler depo hesabında ise 2013 yılında toplam 637 milyon Lira varken, 2014 yılında ise bu rakamın toplam 476 milyon Lira'ya gerilediği görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ