Kayseri KOBİ'lerinden istihdama büyük katkı

Kayseri'de istihdama en büyük katkıyı küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) verdiği ortaya çıktı.

Kayseri KOBİ'lerinden istihdama büyük katkı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan (TEPAV) edinilen son bilgilerde, Kayseri’de sayısı 50 bin civarında olduğu bilinen KOBİ’lerin, istihdama katkıda en büyük paya sahip olan kuruluşlardan olduğu belirlendi. Buna göre Kayseri’de 333 bin 6olduğu bilinen sigortalı çalışan nüfusunun yarısından fazlasının KOBİ’lerde istihdam edildiği görüldü.

KAYSERİ’DE 170 BİNİN ÜZERİNDE KOBİ’Lİ

Kayseri’de toplam 333 bin 6 kişinin sigortalı çalışan olduğu kayıtlara geçerken, bu sayının ise 172 bin 734’ünün KOBİ’lerde sigortalı olarak istihdam edildiği paylaşıldı.Buna KOBİ’lerde istihdam edilen sigortalı çalışan sayısının Kayseri’de toplam olarak sigortalı çalışan kişi sayısının yarısından fazla olduğu dikkatleri çekti.

İLLERİN KOBİ İSTİHDAMINDA KAYSERİ 13’ÜNCÜ

Edinilen bilgilerde, illerdeki KOBİ’lerin istihdam miktarlarında Kayseri, toplam 172 bin 734’lük sayı ile iller arasında 13’üncü sırada yerini alırken, Kayseri’yi ise Manisa izledi. İller arasında ilk sırayı nüfus olarak da Türkiye’nin ilk sırada olan şehri İstanbul alırken, onu da sırası ile Ankara, İzmir ve Bursa takip etti. İller arasında KOBİ’lerde en az istihdama sahip il 6 bin 773 kişi ile Ardahan olurken, onu ise sırası ile Tunceli ve Bayburt izledi. Türkiye’deki KOBİ çalışan nüfusu da toplam 11 milyon 111 bin 635 olarak gerçekleşti. HABER: KAAN AKBAŞ