Kayseri lise taban puanları 2023

Liselere Giriş Sınavı (LGS)'ye giren adaylar Kayseri lise taban puanları 2023 araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayseri lise taban puanları 2023

2023 Liselere Giriş Sınavı (LGS)’ye girenler Kayseri liseleri taban puanlarını araştırma başladı. 
Sorunun cevabını araştıran 2023 LGS’ye giren adaylar için Kayseri’deki liselerin taban puanlarını derledik. Aşağıda yer alan 2022 Kayseri Liseleri taban puanları, 2022 Kayseri liseleri yüzdelik dilimlerini ve 2022 Kayseri liselerinin kontenjanlarını aşağıdan öğrenebilirsiniz. Bu puanlar ile yüzdelik dilimleri 2022 Lise 1. yerleştirme sonucunda elde edilmiş olup 2023 LGS ye girip tercih yapacak olan lise adayları bu taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini göz önünde bulundurmalılar. 

Takvime göre LGS sonuçları, bugün "https://www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edildi.

LGS tercihleri ne zaman yapılcak?
LGS tercihlerine dair henüz bir açıklama yapılmadı. MEB takvimine bakıldığında geçtiğimiz sene LGS tercih süreci 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu sınav sonuçlarının açıklandığı gün yayınlanacak. Öğrenciler okulların puanlarını ve kendi puanlarını dikkate alarak merkezi sınavla öğrenci alan okulları tercih edebilecek. LGS tercihlerine dair kılavuz, 26 Haziran'da yayımlanacak.

Aşağıda 25 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilen merkezi sınav ile öğrenci alan orta öğretim kurumları yerleştirme sonuçlarına göre tercihe son yerleşen öğrencinin puan bilgileri yer almaktadır. Yüzdelik Dilimler ve Taban Puanları MEB' den alınmıştır:

Kayseri lise taban puanları 2023

Kayseri lise taban puanları 2023

Kayseri lise taban puanları 2023