Kayseri Lisesi'nin sakarya şehitleri anıldı

Kayseri Lisesi ve Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği, Sakarya Meydan Muharebesi'nde şehit düşen öğrencileri için anma töreni düzenledi.

Kayseri Lisesi'nin sakarya şehitleri anıldı

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi bahçesindeki tören, saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kayseri Lisesi’nin Türkiye’nin güzide okullarından birisi olduğunu dile getiren Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmuş,“Kayseri Lisemiz Çanakkale ve Sakarya Savaşları'nda son sınıf öğrencilerini göndermek suretiyle mezun verememiş ülkemizin güzide okullarından birisidir. Bugün Sakarya Meydan Muharebe’mizin 13 eylül itibariyle 101. yıl dönümü. Ve şehitlerimizin de anısına bu güzel günü tertip eden mezunlar derneğimize teşekkür ediyoruz. Biz bugünlere gelirken bu şehitlerimizin kanlarıyla, canlarıyla geldik. Bunlar bu ülkenin harcını, temelini kanlarıyla yoğurdular. Bu gençlikte onların çizdiği bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için ellerinden geleni yapacaklardır. ” ifadelerinde bulundu.

“Kahramanlıklarla dolu bir tarihimiz var”

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Uzunluoğlu ise, Kayseri Lisesi’nin kahramanlıklarla dolu tarihi olduğunu vurgulayarak, “Huzurlarınıza bugün gerçekten gerek lisenin gerekse Sakarya Zaferi'nin yoğunluğu ve ağırlığını bütün gücüyle üzerimde hissediyorum ve bu heyecanı da tahmin ediyorum ki size yansıtıyorum. Zaferimizin 101. yılı. Okulumuzun kuruluşunun 129. yılı 13 eylüle geliyor. Bu çok istisna bir durum. Öyle tahmin ediyorum ben. Lisemizin kahramanlıklarla dolu bir tarihi var. Sizler bu çatı altında bu kahramanların çizdiği yolda müreffeh ülkeler seviyesine ülkemize taşıyabilmek için öyle inanıyorum ki bütün gücünüzü kullanacaksınız. Bu sorumluluğa sahip birer gençsiniz. Bundan küçük bir şüphe dahi hissetmiyorum. Sizinle birlikte olmak büyük bir onur ve gurur kaynağı. Şehitlerimizi bu vatan için canını veren bütün vatan evlatlarını Sakarya Savaşı'nda şehit düşen atalarımızı sevgiyle, saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Huzurlarınızdan hürmetle ayrılırken bir kez daha gerçekten liseli olmanın ve kahramanların var olduğu bu lisenin farkında olmanızı ve hissetmenizi istirham ediyorum.” dedi.

>>Selma Kan