Kayseri lüksü bırakmıyor!

Tüm Türkiye'de bir süredir baş gösteren ekonomik krize rağmen Kayseri lüksü bırakmıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri lüksü bırakmıyor!

Bir araştırma şirketinin lüks harcamaya dayalı yaptığı araştırma sonucunda Türkiye’nin lüks pazarının oldukça yüksek bir değere sahip olduğu ortaya çıktı. Araştırma sonucu Kayserililer arasında ‘Kayserililer de lüksten geri kalmıyor’ yorumlarına sebep oldu.

Dünya’da yer alan bir habere göre; Bain & Company ve Altagamma'nın ortak araştırması, 2023 yılında lüks tüketimde istikrarı ve yeni trendleri ortaya koydu. Dünya lüks tüketim pazarı, jeopolitik ve ekonomik belirsizliklere rağmen 1,5 trilyon Euro'yu aştı. Türkiye'nin lüks pazarı da Rus tüketici harcamaları ve tatil yerlerine olan ilginin etkisiyle 1,5 ila 3 milyar Euro arasında bir değere sahip.

Araştırmaya göre, turizm sektöründeki toparlanma ve sürükleyici deneyimlere yönelik artan talep dikkat çekiyor. Konaklama, gurme yemek ve fine-dining sektörlerinde istikrarlı bir büyüme yaşanırken, geleneksel gemi seyahatlerini aşan daha küçük ve samimi lüks gemi seyahatlerine olan ilgi artış gösterdi. Ayrıca, özel jetler ve yatlar gibi lüks ulaşım araçlarında da istikrarlı bir büyüme kaydedildiği ifade ediliyor.

Lüks pazarı genişliyor!

Bain & Company EMEA Bölgesi Kıdemli Ortağı ve Moda ve Lüks Sektör Lideri Federica Levato, 'Deneyimsel tekliflere olan talep Türkiye'de de artış gösteriyor. Levato, “Lüks seyahat, konaklama ve fine-dining sektörlerinde büyüme gözlemleniyor. İstanbul, Bodrum ve Antalya gibi popüler destinasyonlarda yatırımlar ve turist akınları artıyor. Lüks pazarı, yüksek profilli etkinlikler ve benzersiz deneyimlere artan ilginin etkisiyle genişliyor” ifadelerini kullandı.

Z kuşağı evrim geçiriyor!

Türkiye'deki genç nesiller, özellikle Z kuşağı, lüks tüketiminde evrim geçiriyor. Ekonomik zorluklar satın alma güçlerini etkiliyor, ancak sosyal medya ve istek uyandıran trendler nedeniyle lükse olan ilgi güçlü kalmaya devam ediyor. Levato, “Lüks markaların genç tüketicilere hitap edebilmesi için sürdürülebilirlik ve benzersizlik gibi değerlere odaklanmaları gerekiyor” dedi.

Kayseri de lüksten ödün vermiyor!

Kayseri’de yaşayan vatandaşlar da hayat tarzı haline getirdiği pek çok şeye üst üste zam gelmesine rağmen lüks hayatından vazgeçmiyor. Kentte yaşayanların yaşamı, devam eden ekonomik krize rağmen Kayserililerin zevklerini yaşamasının önüne geçemiyor.