Kayseri meydanında 3 şüpheli patlama

Kayseri'de valiliğin hemen yanı olan Atatürk Anıtı arkasında, biri erkek diğeri bayan olmak üzere iki şahsın torpil adi verilen patlayıcıları bir kağıt içerisinde patlattığı görüldü.

Kayseri meydanında 3 şüpheli patlama

Önceki gün akşam sularında Kayseri şehir merkezinde belli aralıklarla 3 defa patlatılan torpillerden ikincisinin söz konusu şahıslar tarafından patlatıldığı görüldü. Sistematik olarak gerçekleştirildiği şüphesi uyandıran patlamaların, halkın tepkisini ve güvenlik güçlerinin refleksini ölçmek için yapılabileceği akıllara geldi. Şahısların acele tavırları, patlama yerinden hemen ayrılmaları ve telefon konuşmaları da kuşku uyandırdı. Şahısların ikinci patlama gerçekleşen yerden uzaklaşması sonrasında, patlamaya neden olan kişilerin gittiği yönden bir patlama sesinin daha geldiği görüldü.
 
TORPİL SATIŞI DA KULLANIMI DA YASAK!
 
Kuşku uyandıran patlamaların terör eylemi ile herhangi bir ilintisi bulunmasa da söz konusu torpil diye ifade edilen küçük patlayıcıların hem gürültü çıkarması bakımından hem de tehlike arz etmesi açısından satışının da kullanımının da yasak olduğu biliniyor. Buna rağmen şahısların valilik yanında, şehir merkezinde böyle bir eylemde bulunması dikkat çekip şüphe uyandırırken, diğer taraftan da yasaların ihlal, toplum huzuru ile güvenliğinin tehdit edildiği gözler önüne serildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ