Kayseri Millet Bahçesi'nde Görüldü Zehirli ve Tehlikeli!

Havaların ısınması ile Kayseri'nin birçok yerinde Sarıkız Örümceği endişesi yaşanıyor. Kayseri Millet Bahçesi'nde de görülen ve zehirli olan 'Sarıkız' cinsi örümcekler, vatandaşlar arasında büyük endişeye yol açıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri Millet Bahçesi'nde Görüldü Zehirli ve Tehlikeli!

Havaların ısınması ile Kayseri'nin birçok yerinde Sarıkız Örümceği endişesi yaşanıyor. Kayseri Millet Bahçesi'nde de görülen ve zehirli olan 'Sarıkız' cinsi örümcekler, vatandaşlar arasında büyük endişeye yol açtı. 13 santimetre uzunluğa kadar ulaşabilen ve 1 metre yükseğe zıplayabilen bu örümceklerin, zehriyle bir insanı ölüme götürebileceği belirtiliyor. Et parçalarını kolayca koparıp yiyebiliyor.

Kayseri Millet Bahçesinde Görüldü Zehirli ve Tehlikeli!

Sarıkız örümcekleri, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak bulunurlar. Ayrıca Suriye, Irak, İran ve Kafkasya bölgelerinde de yaşadıkları bilinmektedir. Bu örümcekler, genellikle kırsal alanlarda, çalılık ve ormanlık arazilerde yaşarlar. Sıcak ve kurak iklimleri tercih ederler ve genellikle taşlar, ağaç kabukları veya bitkilerin yaprakları üzerinde örümcek ağları kurarlar.

Sarıkız Örümceği Zehirli Mi?

Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan 'Sarıkız' örümceği özellikle fare, kertenkele, hatta akrep ile beslendiği biliniyor. Havaların ısınması ile ortaya çıkan örümceğe karşı vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.

Kayseri Millet Bahçesinde Görüldü Zehirli ve Tehlikeli!

Sarıkız örümceği sizi ısırdığı anda, ısırılan bölgeyi uyuşturur ve ısırılan bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle, eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız anında amonyak tedavisi uygulamalısınız. Akabinde hemen bir sağlık kuruluşuna danışmalısınız.