Kayseri mobilya istihdamında iller arasında 3'üncü sırada

İllerin mobilya sektörü istihdam miktarlarında Kayseri'nin 3'üncü sırada olduğu ortaya çıktı.

Kayseri mobilya istihdamında iller arasında 3'üncü sırada

Onuncu Kalkınma Planı Mobilya Çalışma Grubu Raporu’ndan elde edilen bilgilerde mobilya sektöründe sigortalı olarak çalışan işçi sayısında Kayseri iller arasında 3’üncü sırada yer alırken, ilk sırada ise İstanbul, onun ardından da Bursa geldi. Listede Kayseri’nin ardından ise Ankara ve İzmir yer aldı.
 
KAYSERİ’DE 15 BİNE YAKIN MOBİLYA İŞÇİSİ
 
Rapora göre mobilya sektöründe Kayseri’de toplam 13 bin 432 işçinin sigortalı olarak çalıştığı, iş yeri sayısının ise 760 olduğu kayıtlara geçti. Türkiye’de mobilya sektöründe en yüksek istihdamın bulunduğu il olan İstanbul’da ise toplam 24 bin 812 sigortalı işçinin çalıştığı paylaşılırken, söz konusu iş yeri sayısının ise toplam 4 bin 353 adet olduğu aktarıldı. İstanbul’dan sonra Türkiye’de en çok mobilya istihdamı bulunduran il olan Bursa’da ise toplam 1549 iş yerinde 17 bin 31 sigortalı işçinin çalıştığı görüldü.
 
Raporda, sektörün cirosunun yüzde 18,9’a yakınını gerçekleştiren Kayseri’de mobilya sektörünün il toplam cirosu içindeki payının yüzde 22,1 düzeyinde olduğu, sektörün en büyük firmalarının bulunduğu, Kayseri’de imalat sanayi istihdamının yüzde 30’unun mobilya sektöründe yer aldığı ve ilk ile ikinci 500 sanayi şirketi arasında sıralanan 11 mobilya sektörü işletmesinin ilk 3’ü başta olmak üzere toplam 8’inin Kayseri ilinde bulunduğu bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ