Kayseri namaz vakitleri (18 Aralık)

Kayseri'de namaz vakitleri nasıl olacak? Sabah, öğle, akşam ve yatsı ezanı kaçta okuyacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri namaz vakitleri (18 Aralık)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlar namaz vakitlerini, ezanın kaçta okunacağını sıkça internet üzerinden araştırıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak gününze ışık tutacak ayet hadi ve dualarla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan edindiğimiz namaz saatlerini sizler için derledik.

Günün Hadisi

Ebû Hüreyre’den nakledildiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: Müslüman -veya mümin- bir kul/kişi abdest alır da yüzünü yıkarsa, gözleri ile baktığı her günah suyla -yahut suyun son damlasıyla- yüzünden çıkar gider. Ellerini yıkadığı zaman elleriyle işlediği her günah su ile -yahut suyun son damlası ile- beraber ellerinden çıkar gider. Ayaklarını yıkadığı zaman ayaklarının yürüyerek işlediği her günah su ile -yahut suyun son damlasıylabirlikte çıkar gider. Sonunda o kul/kişi günahlarından arınmış olur.

(M577 Müslim, Tahâret, 32; T2 Tirmizî, Tahâret, 1)

Günün Ayeti

Şüphesiz ki Allah, cennet karşılığında müminlerden canlarını ve mallarını satın almıştır. Allah yolunda savaşır, öldürür ve öldürülürler. (Bu) Tevrat, İncil ve Kur’ân’da Allah’ın hak olan vaadidir. Kim Allah kadar sözüne bağlı olabilir ki? (O hâlde) yaptığınız bu alışverişten dolayı müjdelenin. En büyük kurtuluş budur işte!

(9/Tevbe 111)

Günün Duası

Cennet vatanımızın bizlere ebedi yurt kalması için hayatlarını feda eden, canlarıyla mukaddes vatanımıza siper olan, aziz şehitlerimize gani gani rahmet eyle! Kederli ailelerine bol ecir, sabır ve metanetler ihsan eyle Allah’ım!

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 06.15

Güneş : 07:43

Öğle : 12:39

İkindi : 15:05

Akşam : 17:25

Yatsı : 18:48