Kayseri namaz vakitleri (23 Eylül) - Mevlid kandili

Kayseri namaz vakitleri nasıl? Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ezanı kaçta okunacak? Mevlid Kandili'nin önemi nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde.

Kayseri namaz vakitleri (23 Eylül) - Mevlid kandili

Kayseri'de namaz vakitleri ezanın kaçta okunacağını sizler için derledik. Mevlid Kandili ise İslam dünyasında büyük öneme sahip gecelerden bir tanesidir.

Hz. Muhammed'in (sav) doğum gününü anmaya yönelik yapılan ibadet 26 Eylül salı günü kutlanacak. Müslümanların kimi camide cemaat eşliğinde o gece salavatlarla ibadet ederken kimi müslümanlar da evlerinde ailesiyle veya o geceye özel yayınlanan televizyon programlarından takip ederek ibadet eder.

Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler." ( Al-i İmrân, 164)

"Andolsun, Allah'ın rasûlünde sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 21)

Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)

"De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günâhlarınızı bağışlasın..." (Âl-i İmrân -31)

Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve doğru söz söyleyin. (Böyle davranırsanız) Allah işlerinizi düzeltir ve günahlarınızı bağışlar. Kim Allah ve Rasulü'ne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur " (Ahzap 70-71)

Müslümanlar bu özel gecelerde oruç tutar, veya bu geceye özel ihtiyaç sahiplerine yardım edilir. Bolca da dua edilir.

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 04:57

Güneş: 06:19

Öğle: 12:36 

İkindi: 16:01

Akşam: 18:42 

Yatsı: 19:59