Kayseri namaz vakitleri (5 Ağustos)

Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Peki bugün namaz vakitleri nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri namaz vakitleri (5 Ağustos)

Namaz vakitleri, İslam dinine göre gün içerisinde beş vakit namazın belirlenmiş saatleridir. Her bir vakit, güneşin belirli bir konuma ulaşmasıyla başlar ve sona erer. Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Namaz vakitlerini Kayseri Anadolu Haber olarak sizler içi derledik.

Namaz vakitlerinin doğru bir şekilde takip edilmesi, Müslümanların ibadetlerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olur.

Namaz, İslam'ın beş şartından biri olup, inananlar için manevi bir öneme sahiptir. Bu nedenle, Kayseri ilinde yaşayan Müslümanlar da namaz vakitlerini düzenli olarak takip ederek ibadetlerini yerine getirebilirler.

Kayseri namaz vakitleri (5 Ağustos)

(Avgunlu Medresesi ve Türbesi)

GÜNÜN AYETİ

Onu satın alan Mısırlı, adam karısına, "Ona değer ver, güzel bak! Umarım ki bize faydası dokunur veya onu evlât ediniriz." Dedi. İşte böylece Yusuf'a orada bir yer sağladık ve buna (rüyada görülen) olayların yorumunu ona öğretelim diye de yaptık. Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.

Yusuf Suresi/21

GÜNÜN DUASI

Allah'ım çabamızı karşılıksız bırakma, günahlarımızı bağışla, ibadetimizi en güzel şekilde yerine getirmemizi sağla.

GÜNÜN HADİSİ

Kim bir iyilik yaptığında seviniyor, kötülük yaptığında üzülüyorsa o kişi mümindir.

(Ahmed b. Hanbel, Müsned, IV, 398)

Kayseri namaz vakitleri (5 Ağustos)

(Lale Camii ve Külliyesi)

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

Kayseri için 5 Ağustos namaz vakitleri aşağıdaki gibidir.

İmsak - 03.59

Güneş - 05.35  

Öğle  - 12.49

İkindi  -  16.39  

Akşam - 19.53  

Yatsı - 21.23