Kayseri namaz vakitleri (9 Eylül)

Bugünkü kayseri namaz vakitleri haber dizimizde kayseri için ezan vakitlerini paylaşırken İslam'da dedikodu konusunu ele aldık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri namaz vakitleri (9 Eylül)

Bugünkü kayseri namaz vakitleri haber dizimizde kayseri için ezan vakitlerini paylaşırken İslam'da dedikodu konusunu ele aldık. İslam'da dedikodu, haram olarak kabul edilen davranışlardan biridir. Kuran'da ve hadislerde dedikodunun kötü bir davranış olduğu vurgulanmıştır. Dedikodu yapmak, bir kişinin itibarını zedeler, İslam'da gıybet etmek ve yalan söylemek gibi ahlaki değerlere aykırıdır.

Kuran'da, Hucurat Suresi'nin 11. ayetinde şöyle der:

"Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin; zira onlar kendilerinden daha iyi olabilirler. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler; çünkü alay edilenler edenlerden daha iyi olabilirler. Biriniz diğerinizi aşağılamayın, birbirinize kötü ad takmayın. İman ettikten sonra fâsıklıkla anılmak ne kötüdür! Günahlarına tövbe etmeyenler yok mu, işte zalimler onlardır."

  Bu ayette, insanların birbirlerini küçümseyip alay etmeleri ve karalamalarının hoş karşılanmadığı vurgulanmaktadır. Dedikodu yapmak, insanların arasında hoşgörüyü ve kardeşliği ve nezaketi zedeler.

Hadislerde de dedikodu ve gıybetin kötü bir davranış olduğu pek çok örnekle belirtilmiştir. Peygamber Muhammed (s.a.v.) bir hadislerinde şöyle buyurmuştur:

"Kim, (din) kardeşinin ırz ve namusunu onu gıybet edene karşı savunursa, Allah da kıyamet günü o kimseyi cehennemden korur." (Tirmizî, Birr 20)

Sonuç olarak, İslam dini dedikodu yapmayı hoş karşılamaz ve bu tür davranışları sakınmamızı öğütler. İnsanların birbirlerine saygılı olmaları, hoşgörüyle yaklaşmaları ve olumlu iletişim kurmaları teşvik edilir.

Kayseri namaz vakitleri

Kayseri'de namaz vakitleri, ezanın kaçta okunacağı aşağıdaki gibidir:

İmsak: 04:42

Güneş: 06:07

Öğle: 12:41

İkindi: 16:15

Akşam: 19:05

Yatsı: 20:24