Kayseri'nin bu mahallesinde vatandaşlar isyan ediyor!

Kayseri'nin Talas ilçesindeki bir sokakta bulunan kafelerin, çöp aracının ardından çöplerini bırakmaları nedeniyle mahalle sakinleri isyan ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'nin bu mahallesinde vatandaşlar isyan ediyor!

Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Tablakaya mahallesinde bulunan işletmeler çöplerini düzensiz bırakmalarının yanında çevreyi kirleterek çöp döküyorlar. İşletmeler çöplerini gece vakti dökerken çöp aracı o zamana kadar mahalledeki çöpleri almış oluyor. Bu nedenle sıcak havalarda işletmelerin çöpleri gün boyunca beklerken çevre ve görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra etrafın sineklenmesine neden oluyor.

Talas ilçesinde Halef Hoca Caddesi üzerinde bulunan işletmeler mahalle sakinlerinin tepkisini topluyor. Bu işletmeler akşam vakti pek çok müşteriyi ağırlıyor. Ancak mahalle sakinlerinin uyarılarına rağmen çöplerini kendilerine ait olmayan çöp kovasına atıyor. Ayrıca çöpler çevre kirliliğine sebebiyet verecek şekilde dökülüyor.

Kayseri'nin bu mahallesinde vatandaşlar isyan ediyor!

Saat 22.00 sularında belediyenin çöp aracı geliyor. İşletmeler ise gece dolan çöp kovalarını boşaltmak için 6181. sokak cadde girişinde bir markete ait olan çöp kovasına çöp bırakıyor. İki görevli çöp kovasını kaldırıp belediyenin çöp aldığı kovalara boşaltırken etrafa şekerli içecekler veya farklı gıda maddeleri saçılıyor. Bir sonraki gün çöp aracı gelene kadar hem kovalar doluyor hem de şekerli içeceklerin yerlere dökülmesiyle etraf sinekleniyor. İşletmeler çöplerini topluma ve çevreye zarar vermeyecek şekilde biriktirip çöp aracı geldiğinde çöplerini teslim etmesi gerekiyor.

Kayseri'nin bu mahallesinde vatandaşlar isyan ediyor!

Mahalleli isyanda!

Mahalle sakinleri bu durumdan oldukça rahatsız. Gece vakti dökülen çöplerde cam içeceklerin de bulunması nedeniyle çöp dökerken gece sessizliğinde büyük ses çıkıyor. Öte yandan çöp aracı da çöpleri dağınık şekilde toplarken bazı çöpler etrafa saçılıyor.

Vatandaşlar, işletmelerin kendilerine ait çöp aracı için kova almasını talep ederken sokaktaki bu çevre ve görüntü kirliliğinin bir son bulmasını istiyor. Mahalle sakinleri ayrıca belediye temizlik aracının sokakta temizlik yaparak bu kirliliğin giderilmesini talep ediyor.