Kayseri'nin Dünyaya Açılan Kapısı Erciyes Anadolu Holding Rekor Kırdı!

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri'nin 2024 yılının ilk yarısındaki ihracat rakamlarını değerlendirerek, holdingin hedeflerini ve başarılarını kamuoyu ile paylaştı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'nin Dünyaya Açılan Kapısı Erciyes Anadolu Holding Rekor Kırdı!

Kayseri Önemli Bir Başarıya Sahip

Kayseri'nin 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği ihracat rakamları, şehrin ekonomisindeki büyümeyi gözler önüne serdi. Kayseri Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, Kayseri'nin yılın ilk altı ayında 1 milyar 817 milyon 427 bin dolar ihracat gerçekleştirdiği duyuruldu. Bu dönemde Kayseri, Haziran ayında 151 ülkeye 259 milyon 960 bin dolar değerinde ihracat yaparak önemli bir başarıya imza attı.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin de bu başarıyı sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Ertekin, ‘Kayserimizde yılın ilk yarısında ihracat yapan ve 1 milyar 817 milyon 427 bin dolar rakamına ulaşmamızı sağlayan tüm şirketleri tebrik ediyorum’ diyerek Kayseri iş dünyasına teşekkürlerini iletti. 

Kayseri İhracatının Yüzde 16,25 Karşılandı

Ertekin, Erciyes Anadolu Holding’in yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 295 milyon 245 bin dolar ihracatla Kayseri ihracatının %16,25'ini karşıladığını belirtti. Ayrıca, yılsonu hedefleri olan 600 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini de ifade etti.

Mesai Arkadaşlarını Tebrik Etti

Ertekin, 30 Ağustos 2023 itibarıyla ihracat rakamlarının 358 milyon 455 bin dolar olduğunu belirterek, bu yıl 30 Ağustos 2024 itibarıyla %7 artışla 383 milyon 270 bin dolara ulaştıklarını ve bu rakamın holdingin tarihindeki en yüksek ihracat rakamı olduğunu açıkladı. ‘Tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ederim’ diyerek başarıyı birlikte çalıştığı ekiple paylaştı.

Kayseri'nin ve Erciyes Anadolu Holding'in gelecekteki hedefleri, şehrin ekonomisinde daha da büyük başarılara imza atacağının sinyallerini veriyor.