Kayseri'nin en meşhur tatlısı Nevzine nasıl yapılır? Şimdi çok popüler...

Kayseri'nin yerel tadı… Meşhur Nevzine tatlısı nedir? Nasıl yapılır? Nerede yenir? Tarifi Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haber detayında...

Kayseri'nin en meşhur tatlısı Nevzine nasıl yapılır? Şimdi çok popüler...

Kayseri’nin yerel tadı… Nevzine nedir? nasıl yapılır? Nerede yenir?
Nevzine şu an Kayseri genelinde en çok aranan tatlı olarak dikkat çekiyor.
Kayserili ve şehir dışından bir çok vatandaş, Nevzine nedir sorusuyla tatlının tarifini öğrenmek istiyor. Kayseri yöresine ait bir tatlı olan Nevzine’yi bilmeyen yoktur. Çok özel bir şerbetli tatlı olan Nevzine’nin içinde pekmez bulunuyor. Şerbetin yanı sıra tahin ile karıştırılıp, servis edilen Nevzine tatlısı, diğer şerbetli tatlılardan oldukça farklı. Nevzine tatlısının kıvamı yoğun ve damakta güzel bir tat bırakmasıyla farkını hissettiriyor.

Peki Kayseri yöresine ait olan Nevzine tatlısı nasıl yapılır?
Kayseri tatlısı olarak da bilinen Nevzine tatlısının Malzemeleri şu şekilde: 
Şerbeti İçin: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 3-4 damla limon suyu, yarım su bardağı pekmez, 120-125 gram tereyağı, 1çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı tahin, 1 yemek kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu, yarım paket vanilya, 3 su bardağı un, 1 su bardağı çekilmiş ceviz gerekiyor.
Evet, çok uzatmadan Nevzine tatlısının tarifene geçelim. 
Hafif ateşte tencereye su ve şeker ekleyerek, limon suyunu da ilave edin.  Sürekli karıştıralım ve soğuması için dinlendirelim.
Sonrasında tereyağı ilave edin ve üzerine tahini ekleyin.
Üzerine sütü ilave edip, karıştırın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, elle yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşak olmasına dikkat edin. 
Sonraki aşamada çekilmiş cevizleri ekleyin. 
Bundan sonra yalanan fırın kabına hamuru alın ve elinizle sürün. Çatal ya da bıçak yardımıyla üzerini çizerek, istediğiniz şekilde paylaştırın. 
Öncesinde soğumaya bırakılan şerbetin üzerine pekmezi katın. 
180 - 200 derecede, üzeri hafif bir şekilde kızarana kadar fırında pişirin.
Nevzine tatlısını fırından aldıktan sonra sıcak şekildeyken, üzerine pekmezli şerbet dökün  ve 2-3 saat dinlendirildikten sonra Kayseri’nin en meşhur tatlısı Nevzineyi afiyetle yiyin. 
Not: İsteğe bağlı olarak Nevzine Tatlısının üzerine dondurma veya Antep fıstığı da ekleyebilirsiniz.