Kayseri'nin En Zengin ve En Fakir Köyü Neresi? Anadolu Haber Sokakta

Kayseri'ye bağlı İncesu İlçesi'nin Kızılören köyü sakinleri ticari zekâlarından dolayı en zengin köy olduğu iddia ediliyor. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara Kayseri'nin en zengin ve en fakir köylerinin neresi olduğunu sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin En Zengin ve En Fakir Köyü Neresi? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’ye bağlı İncesu İlçesi’nin Kızılören köyü sakinleri, ticari zekâları ve girişimcilik becerileriyle dikkat çekiyor. Kızılören, bu özellikleri nedeniyle Kayseri’nin en zengin köyü olduğu iddia ediliyor. Yüzlerce Kızılörenli’nin ticaretle uğraşarak başarılı olduğu ve bu başarının köyün ekonomik yapısını güçlendirdiği belirtiliyor. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara Kayseri’nin en zengin ve en fakir köylerinin neresi olduğunu sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş en zengin köyün İncesu İlçesinde olduğunu dile getirerek; ‘Kayseri’nin en zengin köyünün İncesu’da olduğunu düşünüyorum. Çünkü oradaki halkın birçoğu esnaf’ diye konuştu.

‘3- 4 katlı villalar yapılıyor’

Kayseri’nin en zengin köylerinin Hamarat, Büyük Toraman ve Küçük Toraman olduğu belirten bir vatandaş; ‘Hamarat, büyük toraman ve küçük toraman köyleri Kayseri’nin en zengin köyleridir. Çünkü orada Almancı çok fazla, Tomarza tarafı da şimdi zengin, 3-4 katlı villalar yaptırıyorlar. Ektikleri para ediyor. Fakir köy ise kalmadı. Şimdi herkes ekiyor’ ifadelerini kullandı.

‘Oradaki insanlar göç etti’

Bir vatandaş, en zengin köyün Hacılar ilçesinde olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi; ‘En zengin köy Hacılar ilçesinde, çünkü orada çalışan insanlar var. En fakir ise Elagöz köyü. Çünkü oradaki insanlar göç etti.’

‘Kayserililerin yüzde 80’ni Gemerek’li’

Sivas’ın en zengin köyünün yüzde 80’inin Kayserililer oluştuğunu ifade eden bir vatandaş şöyle dedi; ‘Kayseri’nin değil ama Sivas’ın en zengin köyü Gemerek köyüdür. Çünkü zaten Kayseri’nin yüzde 80’ni Gemerek köyünden.’

‘Şu an ilçe olmuş beni ilgilendirmez’

Hacılar ilçesinin zamanında köy olduğunu ve şu an ilçe statüsüne geçtiğini belirten bir vatandaş; ‘Kayseri’nin en zengin köyü Hacılar İlçesinde bulunuyor. Çünkü benim zamanında orası köydü. Şu an ilçe olmuş beni ilgilendirmez’ dedi.