Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Etli Nohutlu Yahni
Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı 'Yahni' vatandaşlara lezzet şöleni sunuyor. Kayserililer Ramazan ayından çıkışı 'Etli Nohutlu Yahni' yemeğiyle kutluyor. Yahni nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…
Ramazan Bayramı’nın ilk günü kahvaltıda yemek yapılır mı demeyin. Kayserililerin geleneksel bayram kahvaltısı ‘Etli Nohutlu Yahni’ yemeği vatandaşlar tarafından nasıl yapılır araştırılıyor.
Sizin için ‘Etli Nohutlu Yahni’ yemeğini püf noktalarıyla araştırdık. İşte o lezzetli ‘Yahni’ tarifi…
Malzemeler
500 gram yağsız kuşbaşı et (dana veya kuzu eti)
3 su bardağı nohut
10 - 15 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Dana etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp düdüklüye alın ve kavurun.
Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.
Etlerin üzerine domates salçasını ekleyip kavurun. Ardından arpacık soğanları da ekleyin. 1 dakika kadar etlerle beraber kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ile haşlanmış nohutları ekleyin.
Su ve tuz ilave edip soğan ve nohut yumuşayana kadar pişirin. Soğanların dağılmaması için pişirme işlemini kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan sürdürün. Afiyet olsun!