Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Etli Nohutlu Yahni

Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı 'Yahni' vatandaşlara lezzet şöleni sunuyor. Kayserililer Ramazan ayından çıkışı 'Etli Nohutlu Yahni' yemeğiyle kutluyor. Yahni nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Etli Nohutlu Yahni

Ramazan Bayramı’nın ilk günü kahvaltıda yemek yapılır mı demeyin. Kayserililerin geleneksel bayram kahvaltısı ‘Etli Nohutlu Yahni’ yemeği vatandaşlar tarafından nasıl yapılır araştırılıyor.

Sizin için ‘Etli Nohutlu Yahni’ yemeğini püf noktalarıyla araştırdık. İşte o lezzetli ‘Yahni’ tarifi…

Malzemeler

500 gram yağsız kuşbaşı et (dana veya kuzu eti)

3 su bardağı nohut

10 - 15 adet arpacık soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Dana etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp düdüklüye alın ve kavurun.

Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Yahni

Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.

Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Yahni

Etlerin üzerine domates salçasını ekleyip kavurun. Ardından arpacık soğanları da ekleyin. 1 dakika kadar etlerle beraber kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ile haşlanmış nohutları ekleyin.

Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Yahni

Su ve tuz ilave edip soğan ve nohut yumuşayana kadar pişirin. Soğanların dağılmaması için pişirme işlemini kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan sürdürün. Afiyet olsun!

Kayseri'nin geleneksel bayram kahvaltısı: Etli Nohutlu Yahni