Kayseri'nin göz bebeği Soğanlı Vadisi

Turizmi, zengin sanayisi ile tanınan Kayseri her anlamda kendinden söz ettiriyor. Kayseri'nin meşhur Peri bacaları, kayadan oyma kiliseleri ve bez bebekleriyle ünlü Soğanlı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmalarla vadi yeniden ayağa kaldırıldı.

Kayseri'nin göz bebeği Soğanlı Vadisi

Kaya kiliseleri, kayadan oyma yapılar ve peri bacalarına sahip Kayseri’nin Yeşilhisar içesinde bulunan Soğanlı Vadisi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Valilik ve Büyükşehir Belediyesince başlatılan çalışmalarla tarihi doku yenilecek. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada ‘Soğanlı vadisini herkes tanısın, turistlerle dolup taşsın istemiştik. Büyükşehir belediyemiz ile el ele verip bölge için büyük bir projeye başlamıştık. Bir yandan da tanıtım atağı başlatmıştık. Bu günlerde bölgeye olan ilgi umudumuzu arttırıyor.’ dedi 

Kayseri'nin göz bebeği Soğanlı Vadisi
UNESCO Dünya Listesi’nden bulunduğundan dolayı vadinin doğal yapısı bozulmadan yenileniyor. Soğanlı Vadisi’nin dünya tarihi açısından bir başka önemi ise Aziz George’un buralı olması Aziz George özellikle Rusya’nın İngiltere’nin ve Brezilya’nın en saygın ve en eski dini lideri. Aziz George’un ilk kilisesinin ve mezarının burada olması ciddi manada turizm değeri oluşturuyor. Kilisenin içerisindeki çizilmiş resimler halen daha ilk günkü gibi duruyor.