Kayseri'nin gözdesine hayran kaldılar: 'Bura varken yurtdışına gitmenin anlamı yok'

Yeni sezon hazırlıklarını Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sürdüren Samsunspor'da Futbol Direktörü Fuat Çapa, tesisler hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti. Çapa, 'Burayı gördükten sonra yurtdışına gitmenin hiçbir anlamı yok' dedi.

Kayseri'nin gözdesine hayran kaldılar: 'Bura varken yurtdışına gitmenin anlamı yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin gözbebeği Erciyes'te bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, profesyonel futbol takımları dahil birçok spor kulübünün vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Açılışı yapıldığı günden bu yana eksiklikleri hızla giderilen ve tam donanımlı bir tesis olana kadar yatırımların devam edeceği kamp merkezi, kulüpleri ağırlamaya devam ediyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, , '1850  metre yükseklikte irtifa anlamında serin ve güzel bir ortamda bulunuyoruz. Samsunspor'umuz ve Konyaspor'umuz Yüksek İrtifa Merkezimizde kamp yapıyorlar. İnşallah anlaşması yapılan 11 tane yurtiçi ve yurtdışından takım söz konusudur. Onlar çalışmalar yapacak' dedi.

Büyükkılıç, '6 tane sahamız, profesyonel manada olimpik yüzme havuzumuz ve çok amaçlı spor salonumuz mevcut. Otellerimiz yaz kış hizmet veren anlayış içerisinde Erciyes Dağı'mızın merkezinde hizmetlerini veriyorlar. Hem milli servetimizi dışarı heba etmeme hem de bir doktor gözüyle söylüyorum, oksijenizasyonun en güzel şekliyle tamamlanacağı bu güzel Erciyes Dağı'mızın 1850 metre yükseklikteki merkezimize sporcuları bekliyoruz. Kaynaklarımızın kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Samsunspor'umuza ve Konyaspor'umuza ayrıca şehrimize hoş geldiniz diyorum.' dedi.

Kayseri'nin gözdesine hayran kaldılar: 'Bura varken yurtdışına gitmenin anlamı yok'

Çapa 'Burayı gördükten sonra yurtdışına gitmenin hiçbir anlamı yok'
Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ise bu merkezi gördükten sonra yurtdışına gitmenin anlamı olmadığını vurgulayarak, 'Sağlıkla ilgili gerekenleri başkanımız söyledi. Uzun yıllar kamp yapıyoruz, yurtiçi ve yurtdışı yapıyoruz ama yurtdışına gittiğimiz zaman her şey daha güzel gibi görünüyor. Oysa burayı gördükten sonra yurtdışına gitmenin hiçbir anlamı olmadığını başkanımıza da ifade ettik' diye konuştu.


'Diğer takımların da burayı görüp, keşfedip, gelmesini sağlamak bize düşecek'
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne böyle bir tesisi ülkeye kazandırdığı için teşekkür eden Çapa, 'Ülkemizin güzelliklerini, imkânlarını yeterince yurtdışına tanıtmamamız eksik olan yanımız. Bunu da gerçekleştirirsek, biz giden değil, getiren taraf oluruz. Başkanımızın söylediği gibi bize her anlamda katkı sağlamış olur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne böyle bir imkânı sağladığı, şehre kazandırdığı için teşekkür etmek istiyorum. Biz yine geleceğiz, iki dönemde burada yapacağız ama diğer takımların da burayı görüp, keşfedip, gelmesini sağlamak bize düşecek' ifadelerini kullandı.