Kayseri'nin her yerinde bulunan bu bitki Meksika'da şifa dağıtıyor

Kayseri'de birçok kişi tarafından sadece süs bitkisi olarak bilinen bu çiçek, Meksika'da hem geleneksel tıpta hem de modern tedavilerde kullanılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'nin her yerinde bulunan bu bitki Meksika'da şifa dağıtıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de birçok kişi tarafından sadece süs bitkisi olarak bilinen kadife çiçeği, aslında sağlık alanında Meksika’da sıkça kullanılıyor. Meksika kökenli olan bu çiçek, hem geleneksel tıpta hem de modern tedavilerde kullanılarak bağışıklık güçlendirici, stres azaltıcı ve birçok başka sağlık problemine çözüm sunan doğal bir ilaç olarak öne çıkıyor.

Kayseri'nin her yerinde bulunan bu bitki Meksika'da şifa dağıtıyor

Meksika’da şifa dağıtıyor

Kadife çiçeği, Anadolu’nun her köşesinde yaygın olarak yetişse de, çoğu zaman sadece bahçelerde dekoratif amaçlı kullanılıyor. Kayseri’de de halkın gözünden kaçan bu bitki, aslında Meksika’dan dünya geneline yayılmış bir şifa kaynağı haline geldi. Karar.com’un yaptığı habere göre  kadife çiçeği bitkisinin uçucu yağlar ve flavonoidler açısından zengin olduğunu, bu sayede birçok sağlık sorununa iyi gelmesiyle biliniyor.

Modern tıpta kullanılıyor

Meksika’da kadife çiçeği, uzun yıllardır geleneksel tıbbın vazgeçilmez bir parçası olarak kullanılıyor. Çeşitli rahatsızlıklar için çay olarak tüketilen bu bitki, günümüzde modern tıpta da giderek daha fazla yer buluyor. Yapılan araştırmalar, kadife çiçeği çayının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, stresi azalttığını ve hatta mide problemlerine karşı iyi geldiğini gösteriyor. Antioksidan özellikleri sayesinde, cilt sağlığını koruduğu ve iltihaplanmayı azalttığı da biliniyor.

Kimse faydasını bilmiyor

Kayseri’de birçok park, bahçe ve yol kenarını süsleyen kadife çiçeğinin, faydaları çoğu insan tarafından bilinmiyor. Özellikle Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarları ve yeşil alanlara ekilen bu çiçek, sadece süs bitkisi olarak bilinse de aslında birçok sağlık sorununa iyi geliyor.