Kayseri'nin hünerli elleri restoranları düşündürüyor!

Kayseri, yemekleriyle ünlü bir şehir olmasına rağmen restoranlarda kendine özgü yemeklerin tüketimi oldukça az. Peki, bunun nedeni nedir? Sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'nin hünerli elleri restoranları düşündürüyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, mantısıyla popüler bir şehir ve bu popülerliğini sadece Kayseri’de yaşatmakla kalmayıp, mantıyı ‘dünyanın en iyi yoğurtlu yemekler’ listesinde dördüncü sıraya yerleştirdi.

Buna rağmen pek çok restoranlarda mantı satışı yokken, olan yerlerde ise beklenenden çok daha az tercih ediliyor. Bunun nedeni düşünüldüğünde, işin altından Kayseri’nin hünerli hanımları çıkıyor.

Kayseri mantısının temel özelliği bir kaşığa 40 adet mantı sığmasıdır. Bunu yapmak her ne kadar zor olsa da Kayserili hanımlarının hünerli elleri sayesinde bu mümkün…

Evde yapılan mantılar hem daha lezzetli ve hijyenik olması nedeniyle, aynı zamanda ev ekonomisine de katkıda bulunduğu için, bu yemek restonranlarda tercih edilmiyor.

Vatandaşlar da restoranlarda mantı  yiyeceklerine, evde kendi yaptığı mantıları  yemeği tercih ediyorlar.

Peki, Kayseri mantısı nasıl yapılır? Kayseri’nin bu lezzetli yemeğinin tarifini sizlerle buluşturalım…

Kayseri'nin hünerli elleri restoranları düşündürüyor!

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Tuz

İç malzemesi

250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
Pul biber
Karabiber
Tuz

Yoğurt sosu için

1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Salça sosu için

1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

Pul biber
Nane

Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

1-Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alıp ortasını açarak tuzu ve yumurtayı ekleyin
2-Suyu da azar azar ekleyerek yoğurun. Çok sert veya çok yumuşak olmayacak kıvamda ele yapışmayana dek yoğurun
3-Bezeler alıp üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.Diğer taraftan soğanı rendeleyip acı suyunu süzün
4-Kıymaya ekleyin
5-Baharatlarını da koyup yoğurun.
6-Hamur bezelerini az unla açın. Çok inceltmenize gerek yok.
7-Eşit şekilde önce yukarıdan aşağı sonra da soldan sağa dik olarak kesin. Küçük kareler oluşturun.
8-İçlerine yeteri kadar kıyma koyun ve köşelerinden birleştirin.
9-Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin. Ara ara kontrol edin fazla yumuşamasın.
10-Sarımsakları ezin yoğurda katın ve biraz suyla açın.
11-Tereyağını tavaya koyun eriyip kızınca salçayı koyun ve kavurun.
12-Biraz suyla açın ve bir taşım kaynatın.
13-Süzdüğünüz mantının üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu dökün. Servis edin. Afiyet olsun :)