Kayseri'nin İhracat Gururu Dünya Pazarında Yükseliyor!

Yüksek dayanıklılığı, sertliği ve ısıya karşı direnci sayesinde inşaat sektöründen sanayiye kadar birçok alanda kullanılan bazalt taşı için Kayseri'den 'coğrafi işaret başvurusu' yapıldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'nin İhracat Gururu Dünya Pazarında Yükseliyor!

Volkanik etkinlik sonucu yerin derinliklerinden yeryüzüne çıkan lavların soğuması ve katılaşmasıyla oluşan, koyu renkli ve yoğun bir magmatik kayaç olan bazalt taşı için 2023 yılında Kayseri’de 17 üretici firmanın bir araya gelerek kurduğu Bazalt Üreticileri Sanayici Ve İş İnsanları Derneği (BAZSİAD) harekete geçti. 

Yüksek dayanıklılığı, sertliği ve ısıya karşı direnci ile inşaat sektöründen sanayiye kadar birçok alanda kullanılan bazalt taşı, Kayseri’deki fabrikalarda hayat bulup, plaka haline getirilerek Türkiye’nin birçok şehrine ihraç ediliyor.
İhraç sadece Türkiye ile de sınırlı kalmıyor. Coğrafi şartlara yüksek dayanıklılık ve çekici görünümü ile kaliteli yapı malzemesi olan Kayseri bazalt taşı, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Fransa, İspanya, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelere de yüksek metrajlarda ihraç ediliyor.

Diğer yandan dünya ve Türkiye’nin dört bir yanına ihraç edilen bazalt taşı için Kayseri’den coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Sonucun ne olacağı ise merakla bekleniyor.