Kayseri'nin ilk modern AVM'sinin görüntüleri ortaya çıktı!

Kayseri'nin ilk modern AVM'si olan Yeraltı çarşısı 1979 yılında açıldı. Yeraltı çarşısının yapımındaki ilk görüntüler ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'nin ilk modern AVM'sinin görüntüleri ortaya çıktı!

Kayseri’nin ilk modern AVM’si olan Yeraltı çarşısı 1979 yılında hizmete açıldı. Yerli, yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken bu çarşı, Kayseri ticaretinin başrollerinde yerini alıyor.

1979 yılında 10 bin metre kare kapalı alan üzerine kurulan çarşıda 193 değişik sektörde hizmet veriliyor. Vilayet girişi, medrese girişi, park girişi ve cami girişi olarak adlandırılan 4 girişi bulunan Yeraltı Çarşısı vatandaşlar arasında labirent olarak isimlendiriliyor. Kayseri’deki yeraltı çarşısı, şehre yeni gelenlerin ilgisini çeken ve merak uyandıran bir mekan olarak biliniyor. Özellikle gurbetçilerin severek ziyaret ettiği noktalardan biri olarak da biliniyor.

Çarşı yapımının ilk görüntüleri

Kayseri’nin modern AVM’si 1979 yılında hizmete girdi. İlerleyen zamana, değişen yaşam şartlarına uygun olarak yeraltı çarşısı Kayseri’de ticaretin nabzını tutan yerlerden biri olmuştur. 70’li yıllarda yapımına başlanan yeraltı çarşısı o zamanın şartları düşünüldüğünde akıllara, ‘O zaman da yer altına çarşı yapmak kimin aklına geldi?’ sorularını getiriyor.

ayseri'nin ilk modern AVM'sinin görüntüleri ortaya çıktı!

Yeraltı çarşısı ilk açıldığında, TEK, DALLAS, Kasetçiler, Cafeteria Yusuf, Ressam Hüseyin Gürpınar, Bayrak Çeyiz, Osmanlı Sarrafın köşe duvarında jetonlu telefon, ortada Takıcılar, Kasetçiler , Ayakkabıcılar , Konfeksiyoncular yer alıyordu. Yeraltı çarşısı açıldıktan sonra 8 sene Kayseri’de ikamet ettiğini söyleyen H.T.T. ‘Yeraltı Çarşısı Derneği, 1979 da açıldıktan 1987 ye gelene kadar 8 sene oralardaydık, halen de izne geldikçe devamlı gezdiğimiz yerdir. Gençlerin okul sonrası toplanıp gezdiği yerdi’ ifadelerinde bulundu.