Kayseri'nin merkezindeki o mahallede değişim görenleri şaşırttı!

Kayseri her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Nüfus artışı ile imara açılan yeni bölgeler şehrin gelişen ve değişen yüzünü yansıtıyor. İşte şehrin gelişen yüzü olan mahallelerden Yakut Mahallesi hakkında merak edilenler ve yıllar içerisindeki değişimi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

Kayseri'nin merkezindeki o mahallede değişim görenleri şaşırttı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakut Mahallesi şehrin gelişen ve önemli mahallelerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Kocasinan’da yer alan Yakut Mahallesi'nin 2023 verilerine göre mevcut nüfusu 13 bin 635 olarak kayıtlarda yer alıyor. 180.04 Hektarlık alanda kurulu mahallede Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kocasinan Kaymakamlığı gibi kamu kuruluşlarının da yer alıyor. Mahalle her geçen gün yükselen apartmanlarla yeni sakinlerini kabul ediyor.

Konut fiyatları 3 ila 5 Milyon arasında…

Yakut Mahallesindeki konut fiyatları ise mevki cephe kat gibi unsurlarla değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3 ila 5 milyon TL arasında değişiklik gösteriyor. Mahallede satılık ev bulmak ise diğer mahaller göz önüne alındığında yükselen binalar sayesinde nispeten daha kolay olduğu vatandaşlar tarafından ifade ediliyor. 

Kira fiyatları cep yakıyor!

Mahallede kira fiyatları ise binaların yaş durumuna göre 15-30 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Yükselen fiyatlar özellikle kiralık ev arayan vatandaşları zor durumda bırakıyor. 

19 Senede Ekinler Değil, Apartmanlar Yükseldi!

Uydu üzerinden yapılan incelemede 19 sene önce tarla ve tarım arazilerinin olduğu mahallede bugün hızla apartmanların yükseldiği görülüyor. Öyle ki yükselen apartmanlar değişimi gözler önüne seriyor ve geçmişin perdesini aralıyor.

Şehir merkezindeki o mahallede değişim görenleri şaşırttı!