Kayseri'nin meşhur hamburgercisi ölümcül bakteri bulaştırdı!

Kayseri'de en çok tercih edilen hamburgercisi Mc Donald's'ın Quarter Pounder hamburgerlerinden yiyen 49 kişiye ölümcül bir bakteri bulaşması sonucu büyük bir sağlık skandalıyla karşı karşıya kaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'nin meşhur hamburgercisi ölümcül bakteri bulaştırdı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’deki birçok AVM’de faaliyet gösteren Mc Donald's Quarter Pounder hamburgerlerinden yiyen 49 kişiye ölümcül bir bakteri bulaştı. Olay, Mc Donals’ın Amerika’daki bir şubesinde meydana geldi ve 1 kişi hayatını kaybetti.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), McDonald's'ın ‘Quarter Pounder’ hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E. coli) bakterisi nedeniyle hastalandığını duyurdu. Hastalarla yapılan görüşmelerde, bu kişilerin hastalanmadan önce McDonald's'ta yemek yedikleri ve özellikle ‘Quarter Pounder’ hamburgeri tükettikleri ifade etti. 

Kanlı ishal, kusma baş dönmesi…

Belirtiler arasında yüksek ateş (38,8 derece ve üzeri), 3 günden uzun süren ishal veya kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi gibi şikâyetler yer alıyor. Yetkililer, bu tür belirtileri gösteren kişilerin acilen tıbbi destek almaları konusunda uyardı.

Geçici süre kapatıldı

Yapılan açıklamada, hangi maddenin hastalığa yol açtığı bulunamadı. Ancak uzmanlar kıyılmış soğan ve dana köftesi üzerinde duruyor. Vakaların görüldüğü eyaletlerdeki şubelerinde geçici olarak durdurulduğu açıklandı.