Kayseri'nin meşhur lezzeti sucuk İstanbulluları şaşırttı!
Kayseri'nin meşhur lezzeti Ancak artan enflasyon, bu lezzeti ulaşılması zor bir lüks haline getirdi. Ancak artan enflasyon sucuğu ulaşılması zor bir lüks haline getirdi. Kayseri'de bir kilo sucuk fiyatı, 695 ile 900 TL arasında değişirken, İstanbul'da dikkat çeken fiyat farkları gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kayseri’de geleneksel yöntemlerle üretilen sucukların fiyatı, Kayserililerin bütçesini zorlamaya başladı. Kayseri’de çeşitli yerlerindeki market ve şarküterilerde bir kilo sucuk fiyatı değişkenlik gösteriyor. El yapımı sucuğun fiyatı 695 iken 900 TL arasında değişiyor. İstanbul Eyüpsultan’da bir sucuk ilanı ise sosyal medyada dikkat çekti.
Afyon sucuğunda daha fazla et bulunuyor
Kayseri’nin yanı sıra Türkiye’de sucuk denildiğinde akla gelen bir diğer şehir ise Afyonkarahisar şehri öne çıkıyor. Afyon sucuğu, özellikle yüksek et oranıyla dikkat çekiyor. Bazı üreticiler, et oranının yüksekliğini vurgulayarak Afyon sucuğunu Kayseri sucuğuna göre daha lezzetli olduğunu vurguluyor. İstanbul’da ise Afyon sucuğu adı altında birçok sucuk satışı yapılıyor.
Bir kangal 80 TL
İstanbul Eyüpsultan’da bir sucuk ilanı ise sosyal medyada dikkat çekti. İlanda, Afyon sucuğu adı altında bir kangal Afyon sucuğu, 80 TL, 3 kangal Afyon sucuğu: 300 TL, 6 kangal Afyon sucuğu: 350 TL’den satıldığı görüldü.
Kayseri sucuğu baharatlı oluşuyla tanınıyor
Kayseri sucuğu, parmak şeklindeki formuyla dikkat çekerken, tadında baskın şekilde hissedilen sarımsak ve kimyon aroması ile tanınıyor. Kayseri sucuğunun üretiminde, 2 ila 5 yaş arasında sağlıklı erkek ya da doğum yapmamış dişi sığırların eti kullanılıyor.