Kayseri'nin meşhur tatlısı aside tatlısı nasıl yapılır?
Kayseri zengin kültüre sahip yöreel tatları ve mutfağı ile ünlü bir şehirdir. Bu ttlardan dikkat çekeni ise Yerken ağızda enfes bir tat bırakan side tatlısıdır. Peki yapımı nasıldır? Malzemeleri nelerdir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…
Türkiye’nin her yöresinde ve özellikle İç Anadolu’da farklı isimler ile bilinmektedir. Hasıda, pekmezli tatlı, pekmezli bulamaç gibi isimler de verilen bu tatlı Kayseri’de Aside tatlısı olarak bilinir. Aside tatlısı Kayseri halkı arasında oldukça sevilir ve popülerdir. Kayseri mutfağının vazgeçilmez bir tatlısıdır.
Aside tatlısının malzemeleri
2 çay bardağı pekmez
2,5 su bardağı su
1 su bardağı un
Süslemek İçin;
Ceviz
Üzeri İçin;
Tavada eritilmiş tereyağı
Aside tatlısının yapımı:
Öncelikle tencereye suyu, unu ve pekmezi alıp topak topak kalmayacak şekilde çırpın. Daha sonra ocağın altını açıp, karıştırmaya devam edin. Kaynamaya yakın 1 çay bardağı pekmezi de katarak karıştırın. En sonra tabağa alıp, üzerine tereyağı ve ceviz serperek servis edebilirsiniz. Eğer Kayseri'ye yolunuz düşerse, Aside Tatlısı'nı mutlaka denemelisiniz ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarmalısınız.