Kayseri'nin meşhur yemeği Tepsi Mantısı nasıl yapılır?
Mantısıyla ünlü şehrimiz Kayseri'de en çok sevilen ve yapımı çok merak edilen tepsi mantısının nasıl yapıldığını sizler için hazırladık. Peki tepsi mantısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Merak edilenleri sizler için Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber detaylarında...
Kayseri yöresinin lezzetli yemeklerinden biri olan tepsi mantısı merak konusu oldu. Tepsi mantısı görünümü ve pişirilme şekli olarak bildiğimiz mantıdan farklı. Üzerine eklenen yoğurt ve salçalı sosla da tadına doyum olmuyor.
TEPSİ MANTISI NASIL YAPILIR?
Un, yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 su bardağı su sert bir hamur olana kadar yoğurulur. Minik karelere ayrılıp ortalarına kıyma ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ile yapılmış kıymalı harç koyulur. Un serpilerek oklava yardımıyla açılır. Minik karelere ayrılıp ortalarına ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ile yapılmış kıymalı harç koyulur. Sadece kenarları kapatılıp ortası boş bırakılır.
Domatesli sos için tereyağ ve sıvı yağ eritilip salça, kaynar su ve tuz bir taşım kaynatılıp tepsinin üzerine dökülür ve tekrardan fırına gönderilir. Domatesli sos için salça,kaynar su ve tuz bir taşım kaynatılıp tepsinin üzerine dökülür ve tekrardan fırına gönderilir. Suyunu çekip yumuşayınca yoğurt ile sıcak sıcak servis edilir.
Yoğurt, nane, acı biber ile servis edebilirsiniz.
TEPSİ MANTISI MALZEMELERİ
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
300 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
3 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı kaynar su
1 silme tatlı kaşığı karabiber
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ