Kayseri'nin meşhur yemeği yağ mantısı nasıl yapılır?

Mantının en güzel hallerinden birisi olan yağ mantısı, Kayseri'nin en meşur mantılarından biridir.Peki yağ mantısı nasıl yapılır? Malzemeleri nerlerdir? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberlerinde...

Kayseri'nin meşhur yemeği yağ mantısı nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin meşur yağ mantısı aslında yapımı oldukça basittir.Mantının en güzel hallerinden biri olan yağ mantısı çıtır çıtır kıvamı ve yoğurt ile domates sosuyla her lokmasın da ayrı bir lezzet. Haşlanarak pişirilen mantılardan ziyade;  yağ mantısı kızartılarak pişiriliyor. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla da lezzetini katlıyor. 

Kayseri'nin meşur yemeği yağ mantısı nasıl yapılır?
Gelin lafı çok uzatmadan okurken bile iştahımızı artıran yağ mantısının tarifine geçelim
MALZEMELER:
HAAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1 adet soğan
200 gram kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU IÇIN:
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Kayseri'nin meşur yemeği yağ mantısı nasıl yapılır?
YAĞ MANTISI NASIL HAZIRLANIR?
Yağ mantısının iç harcı için soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte güzelce yoğurup üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında dinlendirmeye aşın. Kıyma buzdolabında dinlenirken mantının hamurunu hazırlayın. Unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kasesine alın. Üzerine maya, süt, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ilave ederek sert, ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırdıktan sonra bezelere ayırıp unlu bir zeminde orta incelikte açın. Yufkaları normal mantıdan daha büyük karelere bölün.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz kıymalı harçtan karelerin ortasına bir birer parça yerleştirin. Hamurları bohça şeklinde kapatıp sıvı yağda güzelce kızartın. Kızaran mantıları bir kağıt havlunun üzerine çıkarın. Diğer yanda domatesi rendeleyin. Salçayla birlikte suyunu çektirene kadar kavurun. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Mantılarınızı yoğurt ve domates sosuyla birlikte servis edin.

Afiyet olsun...