Kayseri'nin ne kadar suyu kaldı?

Dünya genelinde küresel ısınmadan dolayı su kaynaklarına ulaşmak daha da zor hale geldi. Peki, Kayseri'nin kullanılabilir ne kadar suyu kaldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'nin ne kadar suyu kaldı?

Dünya genelinde küresel ısınmadan dolayı su kaynaklarına ulaşım her geçen gün daha da zorlaşıyor. Yetkililerin yaptıkları açıklamalara göre su kaynakları her geçen gün azalıyor. Peki, Kayseri’nin kullanılabilir ne kadar suyu kaldı?

Küresel ısınmanın etkisini artırarak devam ettirdiği bu günlerde sürekli şiddetli yağış ve sel oluyor. Meydana gelen şiddetli yağışların ve sellerin küresel ısınmadan kaynaklı meydana geldiği ifade ediliyor.

Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanan illerin arasında 2. sırada bulunan Kayseri’nin ne kadar suyu kaldığı merak ediliyor.

Elde edilen bilgilere göre, Kayseri’de su yönünden bir problem olmadığı ifade edildi. Fakat yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğunlaşan bağ-bahçe işlerine kullanılan vahşi sulama, su kaynakları için büyük israf olarak nitelendirildi. Vahşi sulama, bağ ve bahçelerin hortum kullanılarak sulanması olarak açıklanıyor. Uzmanlar bunun yerine damlama yöntemi ile sulamayı öneriyorlar.

Ayrıca Kayseri’de suyun çok ucuz olmasıyla birlikte kullanımın artması da su kaynakları açısından risk olarak görülüyor. Örnek verecek olursak, ilçelere bağlı köylerde 10 ton su kullanımının ücreti faturaya 26 TL olarak yansıyor. Suyun ucuz olması vatandaşlar tarafından daha çok kullanılmasına sebebiyet veriyor.

Yer altı kaynaklarımızın günden güne azaldığı ifade edilirken, tasarruflu su kullanımı ile Kayseri’ye yetecek kadar su bulunduğu ve bir problem olmadığı ifade ediliyor.