Kayseri'nin O İlçesinde Büyük Değişim Rüzgarları!

Kayseri'nin el emeği halı ve kilimleriyle ünlü ilçesi Bünyan'da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Selahattin Metin, halkla iç içe bir yönetim anlayışıyla ilçenin ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ediyor.

Kayseri'nin O İlçesinde Büyük Değişim Rüzgarları!

Başkan Metin, vatandaşların isteklerini dikkate alarak, gerekli adımları atıyor ve ilçenin eksikliklerini gideriyor.

Bünyan’ın kültürel zenginlikleri arasında önemli bir yer tutan el dokuması halı ve kilimler, sadece ilçe halkı için değil, ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Bünyan Halısı, ilçenin simgelerinden biri haline gelmiş durumda.

Kayseri'nin O İlçesinde Büyük Değişim Rüzgarları!

Sanayi Kavşağı’nda yer alan ve ilçeye özgü Bünyan Halısını temsil eden heykelin, tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yerinin değiştirilmesine karar verildi. Vatandaşların taleplerine kulak veren Başkan Metin, kazalara neden olabilecek bu heykelin, Bünyan’ın girişindeki Gergeme Bölgesi’ne taşınacağını duyurdu. Ayrıca, ilçeye giriş noktasında yapılacak çevre düzenlemeleri ile bu bölgenin daha canlı ve aydınlık bir görünüm kazanacağı müjdesini verdi.

Kadın Kooperatiflerine Destek

Bünyan Halısı heykelinin yeni yerine taşınmasının ardından, çevresinde kadın kooperatiflerinin ürünlerini sergileyebileceği satış noktaları kurulacak. Başkan Metin, bu alanın özellikle yoldan geçen vatandaşlar için önemli bir durak olacağını ve kadın kooperatiflerine destek sağlayacağını belirtti.

Kayseri'nin O İlçesinde Büyük Değişim Rüzgarları!

Girebolu Heykeli ile Tanıtım Projesi

İlçenin bir diğer simgesi olan girebolu meyvesi için de bir tanıtım projesi başlatılıyor. Başkan Selahattin Metin, Bünyan’ın girişine girebolu meyvesini temsil eden bir heykel yapılacağını ve orta refüjlerde girebolu fidanları yetiştirileceğini duyurdu. Bu projeyle birlikte girebolunun tekrar canlandırılması amaçlanıyor.