Kayseri'nin o ilçesinde nüfus patlaması! Akın akın buraya göçüyorlar!

Kayseri'nin en güzel ilçelerinden biri olan Talas'ta son yıllarda nüfus patlaması yaşanıyor. Sebebi ise şaşırtmıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin o ilçesinde nüfus patlaması! Akın akın buraya göçüyorlar!

Talas’ın nüfus patlamasının temel sebeplerinden biri ilçenin kısa zamanda metropol bir ilçeye dönüşmesi diyebiliriz. Kültür ve turizm anlamında büyük zenginlikleri barındıran ilçe bir anda Kayserililerin trendi haline geliverdi. İlçe sahip olduğu potansiyel ile birlikte, Kayseri hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Kültür ve turizm ilçesi!

Talas Belediyesi’nin ilçede turizmin geliştirilmesi ve ilçenin tanıtımına yönelik olarak 2004 yılından beri Ali Dağı’nda gerçekleştirdiği yamaç paraşütü Türkiye ve Dünya Şampiyonaları ile yelken kanat şampiyonaları Ali Dağı’nı “Uluslararası Yamaç Paraşütü ve Yelken Kanat Uçuş Merkezi”  haline getirmiştir. Belediyemizin sokak sağlıklaştırma ve tarihi evlerin yenilenmesi anlamında etkili çalışmaları olmuş, bu eserler ilçeye kazandırılmıştır.

Kayseri'nin o ilçesinde nüfus patlaması! Akın akın buraya göçüyorlar!

Talas’ın pek çok noktasında bulunan bilgi evleri haftanın 6 günü kütüphane olarak hizmet verirken bu mekânlarda belirli zamanlarda çeşitli kurslar düzenlenmektedir. Kadın kültür merkezlerinde de kurs, konferans, kermes, seminer, eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.

Yaşlı ve emeklilere yönelik projelerin de yapıldığı ilçede 116 park- bahçe, 102 çocuk bahçesi, 1 stadyum, 2 kapalı spor salonu bulunmaktadır. 

Sulanabilir arazilerde meyve, sebze kısmen de yonca ve slajlık mısır üretimi yapılmaktadır. Kuru ziraat olarak da genelde hububat, yemeklik baklagiller, patates, korunga ve fiğ üretimi hâkimdir.
İlçede rakımı 1100–1200 m olan yerlerde elma, armut, kayısı, zerdali, erik, badem, vişne, kiraz ve ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır.

İlçede hayvancılığın önemli bir kısmı büyükbaş olup, kısmen küçükbaş ve özellikle son yıllarda özel sektör işbirliği ile kümes hayvancılığı önemli bir atılım içerisine girmiştir. Kayseri genelinde faaliyette bulunan kümes hayvancılığı işletmelerinin önemli bir kısmı ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. 

Kayseri'nin o ilçesinde nüfus patlaması! Akın akın buraya göçüyorlar!

Kayseri’nin cazibe merkezi!

Talas’ın sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda modern altyapısıyla da dikkat çektiğini söylemek mümkün. İlçe, sağlık hizmetleri, eğitim kurumları ve altyapı çalışmaları konusunda önemli adımlar atmış durumda. Bu durumda, Talas’ın sadece turistik bir cazibe merkezi olmakla kalmayıp, aynı zamanda kaliteli bir yaşamın da simgesi haline gelmesini sağlıyor.